Stiri: Energie

Saturn Bidco preia Steliau International.

Emma Lambda preia Stratum Energy România

19.04.2024

Emma Lambda preia Stratum Energy România. Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care Emma Lambda Limited, Cipru, intenţionează să preia Stratum Energy România LLC, SUA, împreună cu Stratum Energy Romania LLC Wilmington, Sucursala Bucureşti şi subsidiarele acesteia, conform unui comunicat al autorităţii de concurenţă.

Activitatea companiilor

Emma Lambda este parte a Grupului Emma, activ în sectorul energetic, sectorul jocurilor de noroc, sectorul serviciilor medicale, sectorul farmaceutic, servicii comerciale digitale etc, în state precum Cipru, Republica Cehă, Republica Moldova, Serbia sau Ungaria.

În România, Grupul Emma controlează o serie de companii ce desfăşoară activităţi de furnizare şi distribuţie de gaze naturale, producţie, furnizare şi distribuţie de energie electrică şi producţie de energie de surse regenerabile (eolian şi solar).

Stratum Energy România LLC este un producător de gaze naturale ce operează perimetrul de gaze şi ţiţei din Poduri, delimitat de concesiunea Moineşti EV-1, în judeţul Bacău.

Analiza realizată de Consiliul Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Citește și Revolut a lansat, în premieră globală, în România, serviciul de refinanțare pentru credite