Slide

Stiri: Sănătate

Enayati Medical City

Enayati Medical City a fost inaugurat, după o investiţie de 60 milioane de euro

05.02.2021

Enayati Medical City a fost deschis. Acesta se află în zona de Nord a Bucureștiului şi cuprinde un ansamblu de spitale cu o capacitate totală de 300 de paturi, imagistică, săli de chirurgie, 18 paturi ATI, radioterapie, PET CT, medicină nucleară, centru de recuperare și fizioterapie și 60 de cabinete medicale care acoperă toate specialitățile de la medicină de familie până la medicină integrativă cu toată infrastructura necesară gândită, proiectată și executată conform cerințelor legale și medicale ale anului 2021.

Enayati Medical City. Spitale greenfield

În ultimii 30 de ani, în București, au fost construite doar patru spitale greenfield:

  • spitalul Euroclinic construit în 2005 și achiziționat în 2010 de Rețeaua Regina Maria cu o suprafață de 4000 mp.
  • spitalul Monza Centru Cardiovascular cu o suprafață de 18000 mp.
  • spitalul de copii Victor Gomoiu cu o suprafață de 19300 mp. (singura investiție a statului)
  • Enayati Medical City cu o suprafață de 35000 mp. şi multiple funcțiuni spitalicești.

Enayati Medical City. Primul oraş medical din România

Primul oraș medical din România, Enayati Medical City, a arătat, prin urmare, că se poate face de la zero, repede și corect infrastructură spitalicească performantă care să servească în primul rând interesului public, în condiții de maximă siguranță, atât medicală cât și umană. Investiția s-a ridicat la 60 de milioane de euro și a durat de la faza de autorizație de construcție până la deschiderea propriu-zisă doar doi ani.

Ce spune Dr. Wargha Enayati?

Dr. Wargha Enayati afirmă: “Am realizat în doi ani de zile o unitate spitalicească cu 300 de paturi luând în considerare toate circuitele și nevoile pe care le-ar putea avea o asemenea structură. De la circuitul de gaze medicale, la şapte circuite diferite de ventilație realizate peste normele în vigoare (post-operator și ATI, operator, transplant medular, radioterapie, cabinete medicale și saloane), la rezervă de apă de peste 100 m3,, la distanțare conformă cu normativele în vigoare inclusiv epidemiologice, la rețeaua electrică realizată în parametri de consum reali, toate au fost gândite și executate de la început. Acesta este marele atu al spitalului construit de la zero, de aceea consider o urgență maximă în România investițiile în spitale noi. De aceea alături de partenerii de la Monza am dezvoltat infrastructură spitalicească Greenfield”.

Citeşte şi Reforma sistemului sanitar. Ce măsură a luat Guvernul?