Endava a inaugurat cel de-al patrulea centru de dezvoltare din România

23.01.2015

Endava a anunţat deschiderea celui de-al patrulea centru de dezvoltare din România, în Pitești, unde planifică să angajeze 100 de specialiști IT în următorii trei ani. Circa 40% dintre angajații din acest centru vor fi recrutați prin intermediul programului Endava dedicat absolvenților IT.

Compania a ales să deschidă un nou sediu în Pitești datorită potențialului de dezvoltare al acestui oraș, mai ales dacă sunt luate în considerare progresul recent și planurile de investiții în infrastructură, precum și potențialul universității din Pitești, care are o ofertă bogată în ceea ce privește studiile tehnice.

Apropierea față de București, care asigură o comunicare rapidă și ușoară între cele două centre, a reprezentat un alt factor important în alegerea orașului Pitești pentru o nouă locație Endava.

„Deschiderea unui nou sediu în Pitești face parte din strategia noastră de creștere organică, consolidând poziția pe piața din România. Noul sediu va beneficia de o strânsă colaborare cu cel din București și ne așteptăm ca acest lucru să contribuie la o dezvoltare rapidă”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Investițiile realizate de Endava în primele 12 luni de la inaugurarea sediului din Pitești vor depăși 125.000 euro, iar pentru al doilea an de activitate, compania estimează investiții similare.

„Planificăm să recrutăm aproximativ 50 de persoane până la finalul anului 2015 și ne dorim să construim în Pitești o echipă solidă de cel puțin 100 de persoane în următorii trei ani”, a spus Radu Grosu, Delivery Director în cadrul centrului Endava din București, responsabil cu deschiderea noului sediu.

Printre pozițiile pentru care se fac recrutări în prezent se numără Senior .Net Developer, Automation Tester, Software Tester, Security Test Engineer și Java Developer.

Ca parte din strategia de recrutare a Endava utilizată în toate locațiile companiei, în 2015, compania va organiza evenimente de tipul Open Day și programe pentru absolvenți în Pitești. De fapt, reprezentanții Endava estimează că aproximativ 40% dintre angajările din noul centru, în următorii trei ani, vor fi realizate prin intermediul programelor pentru absolvenți IT.

În ceea ce privește proiectele în care vor fi implicați noii angajații Endava din Pitești, acestea vor fi similare celor din București, respectiv proiecte de dezvoltare software pentru companii din domeniul financiar, iar principalele tehnologii utilizate vor fi Java și .Net.

„Pentru mine, cele cinci luni de când sunt membru al echipei Endava reprezintă cel mai mare pas de dezvoltare profesională pe care l-am făcut. Este un avantaj enorm să dezvolți pentru cei mai importanți operatori de plăți electronice din lume, deoarece, pentru a atinge nivelele de calitate și performanță cerute în proiect, este nevoie să ai o pregătire foarte bună. Simt că valoarea mea profesională crește prin acumularea de cunoștințe noi și experiență, iar mentalitatea și starea de spirit care se promovează aici la Endava te ajută și te îndeamnă să devii mai bun din toate punctele de vedere”, spune Vlad Oprișa, Development Consultant în echipa Endava din Pitești, care numără deja 10 persoane.

Endava a înregistrat, în ultimii doi ani, o creștere cu peste 80% a numărului de angajați în România și continuă să fie foarte activă în recrutarea de specialiști IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare și suport pe plan local, în București, Cluj-Napoca și Iași, unde compania numără peste 1.200 de angajați.

Citiți și despre:

  • Endava angajează 100 de specialiști ITEndava angajează 100 de specialiști IT Endava va desfășura, începând cu luna martie a anului curent, programe dedicate absolvenților în departamentele de software development și testare automată ale centrului companiei din Iași. În plus, compania […]
  • Endava are un nou Chief Technology OfficerEndava are un nou Chief Technology Officer Endava aduce în funcția de CTO un fost executiv din cadrul băncii elvețiene de investiții UBS. Astfel, ca parte a strategiei de dezvoltare organizațională, compania de servicii IT l-a numit în noua funcție de […]
  • Afaceri de 26,8 milioane euro pentru iQuest, în 2014Afaceri de 26,8 milioane euro pentru iQuest, în 2014 Compania iQuest a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de 26,8 milioane de euro, în creștere cu peste 7% față de anul anterior, și 15 clienți noi în portofoliu. Segmentul de clienți cu cea mai mare creștere în […]
  • Un nou magazin Lidl se deschide în BucureştiUn nou magazin Lidl se deschide în Bucureşti Lidl continuă investiţiile în ţara noastră prin deschiderea pe data de 2 aprilie a unui magazin nou construit, reţeaua sa din România ajungând astfel la 185 de magazine. Noua unitate este situată în […]
  • Casa Rusu a deschis un nou magazin în PiteștiCasa Rusu a deschis un nou magazin în Pitești Casa Rusu, divizia de retail a producătorului de mobililă Rus Savitar, a deschis astăzi un nou magazin propriu în Pitești. Având o suprafața de 3000 metri pătrați, magazinul va fi amplasat în Jupiter City […]