Stiri: IT&C

Endava angajează 100 de specialiști IT

05.02.2015

Endava va desfășura, începând cu luna martie a anului curent, programe dedicate absolvenților în departamentele de software development și testare automată ale centrului companiei din Iași. În plus, compania și-a propus să angajeze la Iași 100 de specialiști până la sfârșitul acestui an, dintre care un sfert vor fi juniori.

Înainte de debutul programului, specialiștii Endava vor susține prezentări în mai multe universități, precum și sesiuni de training în cadrul programelor „Fii practic” și „Stagii pe bune”. Prin aceste acțiuni, compania încearcă să prezinte absolvenților toate opțiunile de carieră în cadrul Endava, în plus față de ariile deja cunoscute, de dezvoltare și testare software. În acest sens, reprezentanții Endava vor susține inițiativa organzitorilor de a introduce workshop-uri de Project Management.

„Absolvenţii au contracte de muncă încă de la începutul programului de Graduates, iar după o perioadă inițială cu sesiuni de training intensiv, programul se finalizează cu lucrul pe proiecte reale, alături de colegi cu experiență, interacțiune directă cu clienții noștri, dar și coaching pe comunicare și leadership. Pentru această ediție preconizăm un număr de 15 participanți în programul de Graduates și așteptăm aplicațiile celor interesați până la data de 6 martie”, a precizat Adriana Aionițoae, Head of Talent Management & Recruitment Iași, Endava.

De asemenea, compania pregătește programul de internship din luna iulie 2015, destinat studenților facultăților de profil IT, program care implică un training de 6 săptămâni pe diverse tehnologii de interes, utile pe piața muncii.

În plus, Endava plănuiește să își extindă până la sfârșitul acestui an echipa de la Iași cu încă 100 de specialiști, dintre care 25% de nivel junior și 75% de nivel senior. La ora actuală, în centrul Endava din Iași lucrează aproximativ 290 de angajați, implicaţi în peste 20 de proiecte de dezvoltare software.

În ceea ce privește pozițiile deschise, compania caută specialiști în software development, Java și .Net, precum și specialiști în testare automată. În plus față de abilitățile tehnice, Endava susține și dezvoltarea zonei de soft skills a angajaților, oferind în acest sens training-uri de communication skills, leadership și customer care.

„Ne interesează oameni dornici să învețe noi tehnologii și dispuși să se adapteze unui mediu de lucru în continuă schimbare și care înțeleg care sunt oportunitățile de dezvoltare pentru ei în Endava, deoarece avem de-a face cu cele mai mari și mai complexe probleme din domeniul IT cu care se confruntă companiile – clienții noștri apelează la noi pentru că au nevoie de competențe tehnice și de abilități de comunicare deosebite, respectiv pentru că avem o experiență semnificativă în derularea de proiecte Agile cu echipe distribuite”, a adăugat Adriana Aionițoae.

Compania mizează pe interacțiunea directă cât mai bună cu comunitatea de profesioniști IT din Iași, participând la diferite inițiative și evenimente ale comunității, astfel încât candidații să aibă cât mai multe informații despre cultura și modul de lucru în cadrul companiei.

Printre cele câteva astfel de inițiative se numără programele Pay IT Forward sau Școala Informală de IT.