Stiri: Sanatate

Endocrinologie pediatrica Institutul Parhon.

S-a deschis secția de Endocrinologie pediatrică de la Institutul Parhon

22.03.2019

Endocrinologie pediatrică Institutul Parhon. Ministrul Sănătății anunță deschiderea secției de Endocrinologie pediatrică din cadrul Institutului Parhon. Secția a fost reamenajată din fondurile proprii ale Institutului. Valoarea investiției s-a ridicat la 229.000 lei.

În urma lucrărilor de reparații și reamenajare au fost refăcute instalațiile sanitare, grupurile sanitare, au fost înlocuite saltelele, geamurile și suprafețele secției.

Endocrinologie pediatrică Institutul Parhon. 11 saloane cu 40 de paturi

Cele 11 saloane dețin, în plus, un design nou. Acesta este adecvat pentru micii pacienți.

Cele 40 paturi sunt deservite de cinci medici, 15 cadre medii și auxiliare.

Endocrinologie pediatrică Institutul Parhon. 3200 de internări anual

Pe secția de Endocrinologie pediatrică de la Institutul Parhon se fac, în fiecare an, 3200 de internări în spitalizare de zi și continuă.

„Anul acesta, politicile de sănătate pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor și iată că reprezentanții Institutului Parhon au înțeles acest lucru. Felicit inițiativa noii echipe care conduce azi Institutul Parhon pentru că au înțeles că este o prioritate reconstrucția secției de pediatrie. Astfel de inițiative aștept de la managerii spitalelor din toată țara, care au datoria să se preocupe de condițiile oferite pacienților”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Endocrinologie pediatrică Institutul Parhon. Două specialități

Prin profilul medical suprapus peste două specialități – endocrinologie și pediatrie – secția se remarcă prin unicitatea activităţii şi a rezultatelor deosebite, obţinute de pe un segment fragil al populaţiei – copiii cu afecţiuni endocrine.

Endocrinologie pediatrică Institutul Parhon. Patologia endocrinopediatrică

Patologia endocrinopediatrică este vastă și variată. Aceasta include de la tulburările de creștere (statură mică, statură înaltă) la tulburările pubertare (pubertatea precoce, pubertate întârziată), la patologii sensibile și dificile care necesită interdisciplinaritate de tipul tulburărilor de dezvoltare sexuală.

Activitatea medicală desfășurată este aliniată ghidurilor de diagnostic și terapie internaționale. În plus, micii pacienți beneficiază de experiența specialiștilor, dublată de activitatea echipelor de cercetare.

Citește și Ziua Mondială a Apei 2019 – 22 martie: Nu lăsa pe nimeni în urmă!