Stiri: Stiri

Enel a conectat la rețea a 4-a centrală fotovoltaică deținută în România

26.11.2013

Enel Green Power a conectat la rețea cea de-a patra centrală fotovoltaică din România. Centrala Podari este situată în județul Dolj, sud-vestul României. Centrala a devenit operațională la câteva săptămâni după inaugurarea parcului fotovoltaic Colibași.

Cu o capacitate instalată totală de 10 MW, noua centrală va putea genera până la circa 12 milioane de kWh pe an, acoperind nevoia de energie a circa 10.000 de gospodării românești.

Prin energia curată generată de centrala Podari se evită emisia în atmosferă a circa 6.000 tone de CO2, anual.

Podari este cea de-a patra centrală fotovoltaică a EGP în România, după Berceni 1, Berceni 2 și Colibași. Cu noua centrală, capacitatea solară instalată a companiei pentru energii regenerabile a grupului Enel ajunge la circa 36 MW în România.

De asemenea, Enel Green Power are o capacitate eoliană de circa 498 MW în România.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării și gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internațional, cu operațiuni în Europa și America. În 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt și căldura Pământului – suficient pentru a satisface nevoia de energie a circa 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon. Enel Green Power este lider mondial în sector datorită mixului echilibrat de energie, generând volume cu mult peste nivelul mediu al sectorului. Compania are o capacitate instalată de aproximativ 8.700 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale și biomasă. În prezent, EGP deține aproximativ 740 de centrale operaționale în 16 țări din Europa și America.