Enel a creat primul oraş inteligent ce poate deservi 100.000 de persoane

05.05.2015

Enel a creat primul oraş inteligent din lume ce poate deservi 100.000 de persoane, la Expo 2015, întreaga zonă de expoziție Expo fiind electrificată în totalitate datorită rețelelor inteligente și tehnologiei de ultimă oră, care combină eficiența cu durabilitatea.

Astfel, inovația este cuvântul de ordine la Expo 2015, iar Enel a contribuit la crearea primului oraș inteligent complet electric din lume capabil să satisfacă nevoile energetice ale unui număr de 100.000 de oameni.

Compania energetică, care este partenerul global oficial al evenimentului, finalizează instalarea tehnologiei de ultimă oră care va caracteriza orașul viitorului: de la cele mai moderne sisteme de control si management al rețelei, la rețele inteligente, centrale de depozitare a energiei electrice, infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice și iluminatul stradal inteligent.

Orașele inteligente combină protejarea mediului, eficiența energetică și durabilitatea economică într-un model urban unic, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții și de a crea noi servicii pentru locuitorii și autoritățile locale.

Rețeaua inteligentă este echipată cu un sistem avansat de control și protecție de la distanță și implementează o rețea de medie tensiune în buclă închisă, care va asigura o înaltă calitate a serviciilor, datorită măsurilor automate ce izolează părți ale rețelei afectate de eventualele defalcări și, drept urmare, evită întreruperile de servicii pentru clienții și vizitatorii.

Fiecare pavilion are propriul sistem de management al energiei, care permite vizitatorilor să ia parte la utilizarea energiei și care combină tehnologie de ultimă oră ce monitorizează și controlează consumul și necesarul de energie, optimizează fluxurile energetice și integrează atât instalații de energie regenerabilă, cât și sisteme de stocare.

Enel contribuie, de asemenea, la iluminarea zonei de expoziție cu vaste rețele de iluminat public și becuri cu LED-uri eficiente, care vor oferi un iluminat de calitate în afara pavilionului. Această rețea va fi, de asemenea, gestionată și integrată în sistemul de management energetic, asigurându-se că lumina este în armonie cu lumina naturală a zonei de expoziție.

Enel va fi, de asemenea, prezent la Expo cu un pavilion interactiv care, într-o pădure virtuală iluminată, va permite vizitatorilor să vadă interiorul unei camere de control al orașului inteligent, care este centrul nervos al acestui oraș, în care tehnicieni și experți interacționează cu diferite tehnologii prin care se gestionează fiecare centrală.

Designul pavilionului a fost inspirat de ceea ce stă la bază participării Enel la Expo: ideea ca alimentele și energia, datorită dezvoltării de noi tehnologii, au mai multe în comun decât s-ar crede. Viitorul în aprovizionarea cu alimente și furnizarea de energie vor implica aceleași soluții: inteligente, producție mai rațională și mai puțin intensă, distribuirea mai eficientă și împărtășirea durabilă a resurselor disponibile, toate acestea vor ajuta la satisfacerea nevoile unei rase umane ce are o nevoie tot mai mare pentru a-și susține viața.

 

 

Citiți și despre:

  • Enel, admisă în noi indici de sustenabilitateEnel, admisă în noi indici de sustenabilitate Compania Enel a fost admisă în CDP Italy Climate Disclosure Leadership Index 2014 pentru calitatea, complexitatea și transparența datelor referitoare la schimbarea climatului. În plus, compania a fost admisă […]
  • Grupul Enel are un nou director de comunicareGrupul Enel are un nou director de comunicare Grupul Enel are un nou director de comunicare, Ryan O’Keeffe fiind numit în această funcţie. Înainte de a se alătura Enel, acesta a lucrat pentru Finsbury, o companie internațională lider de consultanță în […]
  • Enel continuă campania „Mega Copacul”Enel continuă campania „Mega Copacul” În perioada 15-18 aprilie, 9.000 de puieţi de stejar au fost plantați în Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, de peste 350 de voluntari ai Enel România, ai Enel Green Power și ai Asociației MaiMultVerde, […]
  • Enel Green Power a început lucrările la parcul EsperançaEnel Green Power a început lucrările la parcul Esperança Enel Green Power a început lucrările de construcție la parcul eolian Esperança, ultimul segment din complexul Serra Azul, din nordul Bahia, Brazilia. Având o capacitate instalată totală de 118 MW, Serra Azul […]
  • Venituri de 2.084 milioane euro pentru Enel Green Power, în primele 9 luniVenituri de 2.084 milioane euro pentru Enel Green Power, în primele 9 luni Enel Green Power a înregistrat în primele 9 luni ale anului venituri totale de 2.084 milioane euro, în creştere cu 3,7%, faţă de nivelul de 2.009 milioane euro, la 30 septembrie 2013. EBIDTA s-a ridicat la […]