Stiri: Energie

Contoare inteligente pentru lumina

Enel, admisă în noi indici de sustenabilitate

19.11.2014

Compania Enel a fost admisă în CDP Italy Climate Disclosure Leadership Index 2014 pentru calitatea, complexitatea și transparența datelor referitoare la schimbarea climatului. În plus, compania a fost admisă și în STOXX Global ESG Leaders Index, care include companii de top în ceea ce privește performanța în termeni de Mediu – Social – Guvernanță – Environmental-Social-Governance (ESG)

De asemenea, grupul Enel a fost reconfirmat în FTSE4Good, care include, pentru prima dată, listarea separată a Enel Green Power.

Astfel, în urma evaluării semi-anuale a FTSE4Good Index din  luna septembrie a acestui an, Enel Green Power a fost, de asemenea, inclusă în acești indici, pentru prima dată.

„Suntem extrem de încântați de rezultatele în indicii CDP Italy, STOXX și FTSE4Good. Pe lângă admiterile anunțate azi, grupul Enel a fost inclus, timp de mulți ani, în cei mai importanță indici de sustenabilitate iar în acest an suntem una dintre cele trei companii de utilități din lume incluse în indicii globali și europeni ai Dow Jones Sustainability Index. Aceste aprecieri confirmă faptul că Enel este un punct de reper global în ceea ce privește CSR-ul și subliniază faptul că sustenabilitatea este o parte fundamentală din practicile de afaceri ale Enel și din procesele de luare a deciziilor”, a declarat Francesco Starace, CEO Enel.

Grupul Enel este inclus în alți indici de sustenabilitate de top, precum: Euronext-Vigeo World 120, Euronext-Vigeo Europe 120, Euronext-Vigeo Eurozone 120 și Newsweek Green Ranking.

În baza ultimelor date, din decembrie 2013, fondurile SRI (Socially Responsible Investor) dețin în portofoliu 15,6% din acțiunile instituționale ale Enel, ceea ce reprezintă 8% din acțiunile de pe piață.