Slide

Stiri: Social

Enel continuă campania „Mega Copacul”

20.04.2015

În perioada 15-18 aprilie, 9.000 de puieţi de stejar au fost plantați în Parcul Natural Comana, județul Giurgiu, de peste 350 de voluntari ai Enel România, ai Enel Green Power și ai Asociației MaiMultVerde, în cadrul celei de-a patra etape a proiectului „Mega Copacul”.

„Mega Copacul” este un proiect demarat de Enel în noiembrie 2012, când compania s-a angajat, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, să planteze câte un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată de către clienții săi.

Pachetul Energie Verde, disponibil doar pentru clienții de pe piața concurențială, oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziționa electricitate provenită din surse regenerabile și de a sprijini reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat de o entitate independentă (certificarea SRAC de către IQNet) conferă clienților care optează pentru pachetul Energie Verde garanția că au acces la energie produsă din surse regenerabile.

Pachetul Energie Verde poate fi achiziționat de orice companie care dorește să acționeze responsabil față de comunitate, mediul înconjurător și față de generațiile viitoare. A fost deja ales de un număr de companii din domenii variate de activitate, precum turism, retail, telecomunicații.

„Clienții noștri au achiziționat cu 15% mai multă energie verde în 2014, comparativ cu anul precedent, dovedind astfel interesul lor în reducerea impactului afacerilor lor asupra mediului. Suntem fericiți că au răspuns cu entuziasm la inițiativa noastră, iar noi vom continua să dezvoltăm produse care nu doar reduc amprenta de carbon, dar oferă, de asemenea, soluții pentru eficientizarea consumului de energie, contribuind în acest fel la un viitor durabil”, a declarat Michele Grassi, director general Enel Energie și Enel Energie Muntenia.

În acest an, și angajații Enel Green Power România s-au alăturat inițiativei Enel și a Asociației MaiMultVerde și au participat activ la plantare, ca voluntari pentru crearea unui mediu mai verde. Enel este foarte implicat în promovarea energiei verde și unei dezvoltări durabile printr-o gamă largă de activități, în timp ce energia din surse regenerabile reprezintă unul dintre principalii piloni ai strategiei companiei, la nivel de Grup.

În România, Enel Green Power a finalizat un plan extins de investiții în dezvoltarea centralelor eoliene și fotovoltaice în regiunile Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, fiind unul dintre cei mai mari jucători în domeniul surselor regenerabile, cu 533 MW de capacitate instalată operațională la sfârșitul anului 2013, din care 498 MW în centrale eoliene și 35 MW în centrale fotovoltaice.