Stiri: Stiri

Enel continuă investițiile în energie regenerabilă

08.01.2014

Enel Green Power a încheiat un acord de finanțare cu Banco Bilbao Vizcaya Argentaria Chile (BBVA) pentru un împrumut în valoare de 150 de milioane de dolari, fonduri necesare pentru a acoperi parțial planul de investiții al companiei pentru următorii ani în Chile.

De asemenea, compania a mai anunțat semnarea unui acord similar, tot de 150 milioane dolari, pentru investiții în Mexic.

Împrumutul acordat de BBVA este pe 5 ani și va fi plătit în următoarele luni la o rată a dobânzii în linie cu standardele pieței, fiind securizat printr-o garanție a companiei mamă emisă de Enel Green Power.

În Chile, EGP a conectat recent la rețea parcurile eoliene Talinay și Valle de los Ventos, ambele cu o capacitate instalată de 90 MW, iar compania are în construcție parcul eolian Taltal, cel mai mare din țară (99 MW), investiția ridicându-se la circa 190 de milioane de dolari.

Compania a mai anunțat că a început construcția primului parc solar în Chile (Diego de Almagro, 36 MW).

Fințatea pentru investițiile în Mexic este acordată de Banco Bilbao Vizcaya Argentaria Bancomer. Împrumutul este acordat pe 5 ani și a fost plătit deja anul trecut.

În prezent, în Mexic, Enel Green Power are o capacitate instalată de 197 MW, dintre care 144 MW de energie eoliană și 53 MW din surse hidroelectrice.

Enel Green Power este companie membră a grupului Enel dedicată dezvoltării și gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internațional, cu operațiuni în Europa și America.

În anul 2012, compania a generat peste 25 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt și căldura Pământului. Energia este suficientă pentru a satisface nevoia a 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a peste 18 milioane de tone de dioxid de carbon. La nivel mondial,compania are o capacitate instalată de 8.700 MW, în prezent deținând 740 de centrale operaționale în 16 țări din Europa și America.