Stiri: Energie

Enel Green Power a început lucrările de construcție la un nou complex hidroelectric

01.04.2014

Enel Green Power a început lucrările de construcție la un nou complex hidroelectric în Brazilia. Complexul Apiacás va cuprinde o secvență în cascadă de trei centrale electrice, denumite “Salto Apiacás”, “Cabeza de Boi” și “Fazenda”, și va fi format din șapte turbine de circa 14,5 MW fiecare, pentru o capacitate instalată totală de 102 MW.

Construirea complexul hidroelectric necesită investiții totale de circa 287 de milioane de dolari americani, finanțate din sursele proprii ale grupului Enel Green Power, și va deveni operațional în prima jumătate din 2016.

Când va deveni operațional, complexul va putea genera până la aproximativ 490 GWh în fiecare an, acoperind astfel cererea mare de energia care este estimată să crească cu o rată anuală medie de 4 procente până în anul 2020.

”O unitatea fotovoltaică cu film subțire va fi instalată pentru a reduce consumul de electricitate la șantierul de construcție. Unitatea este de sine stătătoare, ceea ce înseamnă că nu este conectată la rețea. Centrala fotovoltaică va adăuga încă 1,2 MW de capacitate instalată. Atunci când complexul Apiacás va deveni complet operațional, centrala fotovoltaică va continua să funcționeze, astfel adăugându-și propria energie regenerabilă energiei verzi produse de noile hidrocentrale”, au explicat reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.

Noul complex hidroelectric este deținut de Enel Green Power Cabeza de Boi S.A., Enel Green Power Fazenda S.A., Enel Green Power Salto Apiacás S.A., sucursale ale Enel Brasil Participações Ltda.

În Brazilia, Enel Green Power deține în prezent circa 210 MW de capacitate instalată, din care 93 MW energie hidroelectrică iar restul energie eoliană.