Slide

Stiri: Energie

Enel Green Power a început lucrările la parcul Esperança

03.03.2015

Enel Green Power a început lucrările de construcție la parcul eolian Esperança, ultimul segment din complexul Serra Azul, din nordul Bahia, Brazilia. Având o capacitate instalată totală de 118 MW, Serra Azul va putea genera peste 500 GWh de electricitate pe an, echivalentul nevoilor de consum a circa 320 de mii de gospodării din Brazilia.

Producția de electricitate va evita emisia în atmosferă a circa 53 de mii de tone C02.

Energia generată de complexul eolian va fi vândută prin contracte de furnizare în special pe piața reglementată.

Complexul eolian, deținut de Parque Eolico Serra Azul Ltda, sucursală a Enel Brasil Partecipaçoes Ltda, va fi finalizat și va intra în funcțiune la finele anului 2015.

Compania va investi în total aproximativ 220 de milioane de dolari americani pentru a construi complexul eolian Serra Azul, în linie cu obiectivele de dezvoltare cuprinse în planul de afaceri al EGP pe perioada 2014-2018.

Această investiție este parțial finanțată printr-un împrumut din partea IFC, International Finance Corporation, membră a World Bank Group, dar și printr-un împrumut acordat de către Itaù Unibanco SA. Ambele împrumuturi se referă la construirea parcurilor eoliene din nord-estul Braziliei.