Stiri: Energie

Enel Green Power a semnat un acord pentru două parcuri eoliene

09.07.2014

Enel Green Power a semnat un acord privind o contribuție de capital de circa 400 milioane de dolari americani cu un consorțiu condus de J.P. Morgan, pentru finanțarea a două proiecte eoliene din Statele Unite: Origin și Goodwel. Astfel, conform angajamentului, consorțiul va finanța parcul eolian Origin de 150 MW localizat în Garvin, Murray și Carter din Oklahoma și parcul Goodwell de 200 MW din Texas, Oklahoma și Hansford, Texas.

Finanţarea va fi oferită odată ce parcurile eoliene devin operaționale, respectiv al patrulea trimestru din 2014 pentru Origin și al patrulea trimestru din 2015 pentru Goodwell, în funcție de îndeplinirea cerințelor din acordul de contribuție capital. Ambele proiecte sunt susținute de acorduri de cumpărarea a energiei pe termen lung.

„Suntem fericiți că am ajuns al acest acord, care demonstrează încă o dată angajamentul EGP în America de Nord, unde ne-am dezvoltat într-un mod diversificat, cuprinzând toate tehnologiile, de la hidro la solar, de la geotermal la eolian. În special în sectorul energiei eoliene, ne-am triplat capacitatea instalată în America de Nord, în ultimii patru ani.”, a afirmat Francesco Venturini, CEO Enel Green Power.

Consorțiul condus de J.P. Morgan va face o contribuție de capital în valoare de circa 400 milioane de dolari americani către EGP-NA. În schimb, va primi o participație cu drepturi limitate de vot. Participația va permite consorțiului să obțină un cotă din beneficiile fiscale atribuite proiectelor Origin și Goodwell.

Enel Green Power va asigura obligațiile ce rezultă din acordul semnat de sucursale din America de Nord printr-o garanție a companiei-mamă, ce nu se extinde asupra ratei rentabilității.