Slide

Stiri: Energie

Enel Green Power construieşte o centrală care integrează energia geotermală şi biomasă

14.11.2014

Enel Green Power a început lucrările de construcție la centrala „Cornia 2” în Castelnuovo Val di Cecina, Italia. Aceasta este prima centrală din lume care utilizează biomasă pentru a încălzi vaporul geotermal, cu scopul de a crește eficiența energetică și producția de electricitate a ciclului geotermal.

Centrala geotermală existentă va fi suplimentată cu o centrală mică, alimentată cu biomasă forestieră. Datorită biomasei, vaporul care intră în centrală va fi încălzit pentru a crește temperatura inițială la 370°-380° de la 150°-160°, sporind capacitatea netă pentru generarea de energie.

Această centrală reprezintă o inovație tehnologică importantă, fără impact asupra mediului, întrucât suplimentează un site industrial existent, menține regenerabilitatea totală a resursei și a ciclului și, de fapt, combină două surse regenerabile pentru o formă de generare care deschide noi perspective la nivel internațional.

„Datorită experienței de un secol în energia geotermală, Toscana se află deja în viitor. Tehnologiile hibride sunt noua frontieră în energia regenerabilă în eforturile noastre de a optimiza performanța, iar această facilitate, care oferă o abordare inovatoare în integrarea biomasei și energiei geotermale, este un model replicat care poate deschide noi perspective pentru dezvoltarea energiei, economiei și locurilor de muncă pentru comunitățile locale”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel Green Power.

Proiectul pe biomasă va evita în total emisia în atmosferă a 17 mii de tone de CO2 adiționali pe an. De asemenea, va avea un impact major asupra locurile de muncă, prin crearea directă și indirectă a 35-40 de locuri de muncă în obținerea de biomasă locală.

Alte beneficii care pot rezulta din utilizarea eficientă a produselor derivate agricole și agro-industriale, de la menținerea optimă a resurselor forestiere, cu impact în prevenirea riscului hidrologic, de la dezvoltarea sustenabilă a recoltei energetice și de la producția unei cantități semnificative de căldură de cogenerare.