Stiri: Energie

Enel Green Power investeşte 98 milioane de dolari într-un parc eolian

29.07.2014

Enel Green Power (EGP) a început construcția primului său parc eolian din Uruguay. Noul parc eolian va implica investiții cu o valoare estimată de 98 milioane de dolari americani. Cu o capacitate instalată de 50 MW în momentul finalizării construcției parcului, operațiunile acestuia vor putea genera peste 200 milioane de kWh de energie anual, evitând emisia în atmosferă a circa 62.000 de tone de CO2. Melowind va avea un factor de încărcare de peste 47%, echivalentul a peste 4.100 de ore de generare pe an.

Denumit Melowind, parcul este amplasat în regiunea Cerro Largo, la aproximativ 320 de kilometri de capitala Montevideo.

Energia electrică produsă de noul parc eolian va fi vândută către UTE (Administración Nacional de Usinas y Trasmisiones Eléctricas – Administrația Națională a Centralelor Electrice și de Transmisie), compania de stat care gestionează transportul, distribuția și vânzarea energiei electrice din Uruguay, în urma unui contract de cumpărare semnat pentru o perioadă de 20 de ani.

„Începerea lucrărilor la parcul eolian Melowind, alături de deschiderea în țară a  birourilor EGP, marchează intrarea noastră pe piața cu potențial din Uruguay, o țară bogată în resurse naturale, cu o creștere economică și demografică rapidă și cu un cadru legislativ stabil”. Aceste caracteristici reprezintă motoarele strategiei noastre de creștere, care se bazează pe diversificare tehnologică și geografică și ne oferă oportunitatea de a intra în fiecare an, în una sau două piețe cu potențial ridicat.”, a spus Francesco Venturini, CEO al Enel Green Power.