Stiri: Energie

Enel Green Power şi-a mărit capacitatea eoliană şi fotovoltaică cu 344 MW

04.11.2014

Enel Green Power şi-a mărit capacitatea eoliană şi fotovoltaică cu 344 MW, în urma licitației publice „Leilão de Reserva” din Brazilia, compania câștigând dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioadă de 20 de ani în această țară.

Astfel, pentru proiectul „Ituverava” companiei i-a fost alocată o capacitate de 254 MW de energie fotovoltaică, echivalentul a 24% din totalul proiectelor acordate în cadrul primei licitații publice dedicate energiei solare la nivel național.

Proiectul va fi construit în zona de nord-est a țării, în statul Bahia, regiune cunoscută pentru nivelul ridicat de radiații solare de care beneficiază.

Prin proiectul „Delfina”, Enel Green Power a mai câștigat o capacitate eoliană de 90 MW. Proiectul, cu un factor de încărcare de peste 50%,va fi construit în statul Bahia, unde compania administrează deja proiecte eoliene pentru 264 MW, câștigați în licitațiile publice anterioare.

Construcția celor două proiecte va necesita o investiție totală de aproximativ 600 milioane de dolari. Dinaceastă sumă, aproximativ 400 milioane de dolari vor fi necesare pentru proiectul fotovoltaic, iar 200 milioane de dolari, pentru proiectul eolian.

După ce vor deveni funcționale, cele două parcuri vor putea produce până la 900 GWh de energie sustenabilă anual. Acestea vor contribui astfel la satisfacerea cererii ridicate de energie nouă din Brazilia, estimată să crească cu o rată medie anuală de 4% până în 2020.

Contractele de furnizare pe o perioadă de 20 acordate Enel Green Power vizează vânzarea unor cantități specificate din energia produsă de cele două parcuri, către Camera de Comercializare a Energiei Electrice din Brazilia (CCEE – Camara de Comercializaçao da Energia Eletrica).

Brazilia se numără printre cei mai importanți producători de energie regenerabilă din lume, datorită celor peste 98.000 MW de energie regenerabilă instalați, echivalentul a aproximativ 85% din capacitatea instalată totală a țării.