Rezultate Enel 2020

Enel scoate la vânzare activele din România şi Slovacia

11.07.2014

Enel scoate la vânzare activele din România şi Slovacia. Decizia a fost luată ieri, în urma unei întâlnirii a consiliului director, iar principalul motiv este reprezentat de reducerea de costuri, potrivit unui comunicat de presă al grupului.

Per total, din vânzarea operaţiunilor din aceste două ţări, împreună cu alte active nestrategice, Enel vrea să obţine 4,4 miliarde de euro.

În România, compania vrea să vândă 64,4% din Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi 100% din compania de servicii Enel România.

În Slovacia, Enel vrea să vândă o participaţie de 66% din Slovenské Elektrárne, cel mai mare producător de energie al ţării, cu o cotă de piaţă de aproape 80%.

“Enel va furniza informaţii relevante asupra procesului de vânzare guvernelor şi altor autorităţi din România şi Slovacia”, se spune în comunicatul de presă al companiei.

În România, companiile care fac parte din grupul italian Enel operează o reţea de electricitate de 91.000 de kilometri şi distribuie aproximativ 14 TWh de electricitate anual,. Per total, cota de piaţa a diviziilor Enel din România este de de 34%, având circa 3,6 milioane de clienţi, dintre care2,4 milioane casnici.

Citiți și despre: