Stiri: Energie

Director Enel X Romania

Enel va investi 330 de milioane de euro în România, în următorii doi ani

29.03.2017

Premierul Sorin Grindeanu și directorul Enel România, Georgios Stassis, au avut ieri o întâlnire, la Palatul Victoria, principalele teme abordate fiind securitatea energetică a României și oportunitățile de investiții în acest domeniu. Șeful Executivului a subliniat preocuparea Guvernului pentru securitatea aprovizionării cu energie a consumatorilor, la prețuri competitive, eficientizarea sistemului energetic și sprijinirea producției de energie din surse regenerabile.

La rândul său, Georgios Stassis a reafirmat, cu acest prilej, interesul strategic pe care grupul italian îl are în România, unde Enel este prezent ca producător de energie electrică din surse regenerabile, distribuitor și furnizor de energie electrică.

Planurile Enel în România prevăd creșterea investițiilor, în următorii doi ani acestea urmând să totalizeze circa 330 de milioane de euro. De asemenea, Enel a investit până în prezent circa 3 miliarde de euro în dezvoltarea operațiunilor sale locale.

Georgios Stassis a arătat că Enel va plăti până la sfârșitul acestui an suma de peste 400 de milioane de euro datorată statului român în urma deciziei Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris.