Stiri: Energie

Proiectul E.ON Drive

Enel X România a mai instalat 34 de puncte de încărcare a maşinilor electrice

12.08.2020

Enel X România, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a instalat şi a pus în funcţiune o reţea de 34 de puncte de încărcare în Bucureşti şi în zonele limitrofe. Compania are cel mai mare plan public de infrastructură de mobilitate electrică din ţară, care include instalarea a 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării până în 2023, implicând o investiţie totală de aproximativ 15 până la 20 de milioane de euro.

Enel X România. Preţuri

Începând cu această vară, a fost aplicat un model tarifar, conform căruia şoferii îşi pot încărca vehiculele electrice începând cu 1,29 lei/ unitate de reîncărcare (1 unitate de încărcare = 1 kWh).

Instalarea punctelor de încărcare Enel X va continua cu alte unităţi în:

  • Bucureşti
  • Timişoara
  • Sibiu
  • Constanţa

Enel X România. Planul companiei

Planul acoperă toate regiunile României şi urmăreşte evoluţia utilizării vehiculelor electrice în ţară, la nivel rezidenţial şi instituţional, precum şi în rândul companiilor, prin cererea venită din partea proprietarilor de flote auto.

Ce spune conducerea companiei?

”Vânzările de vehicule electrice şi hibride sunt în continuă creştere, chiar şi în perioada dificilă cu care ne confruntăm şi într-un context în care piaţa auto, în ansamblul ei, scade puternic. Cu toate acestea, suntem siguri că segmentul de maşini electrice îşi va menţine cursul ascendent, în special în România, şi datorită relansării programului guvernamental Rabla Plus, care s-a dovedit a fi de o valoare reală pentru clienţi”, a declarat Marius Chiriac, head of Enel X România.

Citeşte şi Rezultate Miele 2020. Afacerile companiei, în creştere