Stiri: Energie

Energii regenerabile E.ON - Transfer catre RWE

E.ON a transferat activitatea de energii regenerabile către RWE

02.10.2019

E.ON a transferat activitatea de energii regenerabile către RWE. Această măsură este parte a tranzacţiei de achiziţionare şi integrare a innogy. Astfel, pentru E.ON, renunţarea la E.ON Climate & Renewables marchează finalul unei poveşti extraordinare de succes.

Facilităţile aferente producţiei de energie din surse regenerabile la scară industrială au reprezentat un punct central de interes în cadrul strategiei de dezvoltare a E.ON încă din 2007.

Energii regenerabile E.ON. Investiții de peste 12 miliarde de euro

Investiţiile de peste 12 miliarde euro au ajutat compania să devină unul din cei mai mari producători mondiali de energie verde.

Fermele eoliene continentale precum Roscoe din Texas, cu o putere de 782 megawaţi (MW), au constituit o parte esenţială a acestei dezvoltări.

La momentul finalizării sale, în anul 2009, Roscoe era cea mai mare fermă eoliană continentală (onshore) din lume. La ora actuală se situează pe locul al cincilea.

Energii regenerabile E.ON. Construcția Nysäter

Recent, E.ON a început construcţia Nysäter. Este vorba de un proiect de 475 MW, care se va constitui într-una din cele mai mari ferme eoliene a Europei. Se fac pregătiri în prezent în vederea extinderii către:

  • Japonia
  • Mexic
  • Chile
  • Australia

Energii regenerabile E.ON. Offshore

De asemenea, E.ON este una dintre primele companii din lume care s-au lansat în producţia de energie eoliană offshore. Compania a jucat astfel un rol esenţial în transformarea acestei tehnologii într-o activitate matură şi competitivă.

E.ON a participat şi la construirea London Array, care, la momentul finalizării sale în 2013, era cea mai mare fermă eoliană offshore.

Energii regenerabile E.ON. Ferma eoliană Arkona

În 2018, compania E.ON a pus în funcţiune Arkona, o fermă eoliană din Marea Baltică, lângă Germania, stabilind în acest fel un nou standard pentru încheierea la timp a lucrărilor aferente construirii unei ferme eoliene offshore, încadrându-se, în acelaşi timp, în bugetul propus.

Portofoliul pe care E.ON l-a transferat la RWE include şi proiecte de energie solară şi pe bază de baterie.

Energia produsă

E.ON a construit sau construieşte proiecte de energie regenerabilă în întreaga lume, totalizând 9.000 megawaţi. Această cantitate este suficientă pentru a satisface necesarul de energie al Belgiei. Din cei 9.000 MW construiţi de E.ON şi partenerii săi, aproximativ 6.800 MW sunt deţinuţi de către E.ON. Împreună cu aceste active, au fost transferaţi la RWE şi 1.500 de angajaţi.

Energii regenerabile E.ON. Ce spune conducerea companiei?

“Activităţile noastre au ajutat la pavarea drumului spre industrializare şi reducerea costurilor aferente energiei regenerabile. În combinaţie cu RWE, activitatea de regenerabile a E.ON şi innogy se va constitui într-o platformă atractivă cu un mare potenţial de dezvoltare. Aş dori să mulţumesc colegilor noştri de la E.ON Climate & Renewables, conduşi de către Anja Dotzenrath, pentru munca deosebită pe care au depus-o. Sunt sigur că acum, făcând parte din RWE, vor avea cele mai bune condiţii posibile pentru continuarea dezvoltării cu succes a activităţii de regenerabile”, a afirmat Directorul General Executiv al E.ON, Johannes Teyssen.

Energii regenerabile E.ON. Soluțiile oferite

Deși a operat acest transfer, E.ON va rămâne în continuare angajat în activitatea de producere a energiei din surse regenerabile. Compania va oferi clienţilor rezidenţiali, industriali, comerciali şi municipali soluţii de producere a energiei verzi adaptate fiecăruia în parte, ajutându-i, în acest fel, să îşi reducă amprenta carbonică şi să joace un rol activ în protejarea climei terestre.

În plus, compania îşi va extinde activitatea de vânzare a soluţiilor de eficienţă energetică mai departe, către clienţii de business, ajutându-i să producă energie din surse regenerabile, utilizând energia solară şi cea eoliană la scară mică.

Energii regenerabile E.ON. Rețelele companiei

Reţelele de energie ale E.ON joacă şi ele, la rândul lor, un rol important în tranziţia energetică. Reţelele regionale de distribuţie ale companiei deja livrează mai bine de o treime din energia regenerabilă a Germaniei către clienţi.

Prin intermediul unor investiţii de miliarde, E.ON permite acestor reţele să primească şi să distribuie tot mai multă energie regenerabilă, în acelaşi timp satisfăcând şi nevoia de extindere a e-mobilităţii.

Un alt pas în cadrul acestei tranzacţii va fi transferarea activităţii de regenerabile a innogy la RWE, de către E.ON. Acest lucru se va întâmpla cât mai curând posibil, în 2020.

Citește și Kaufland introduce în magazine pungile biodegradabile