Stiri: Companii

Epson: Companiile ar putea economisi 55 milioane de euro dacă vor folosi imprimante inkjet

25.11.2015

Epson a lansat ieri o nouă serie de imprimante RIPS (Replaceable Ink Pack System) dedicate segmentului business, capabile să printeze până la 75.000 de pagini fără să fie necesară schimbarea consumabilelor, diminuând semnificativ costurile de printare.

„Noile echipamente business au fost gândite pentru a veni în sprijinul companiilor care vor să beneficieze de avantajele unei flote de imprimante aflată la sediul acestora, dar cu atuuri care țin de predictibilitatea costurilor, specifice unui model centralizat de soluție de printing. Acestea au fost create astfel încât să fie folosite fără întrerupere cât mai mult timp, cu intervenții minime, atât când vine vorba de înlocuirea consumabilelor, cât și de procesul de întreținere. Imprimantele WorkForce PRO RIPS înglobează următoarea generație de tehnologie inkjet de la Epson și oferă mai multă flexibilitate și potențial decât imprimantele laser, lucru care le permite clienților să evolueze în pas cu schimbările care au loc la nivelul pieței”, spune Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

La ora actuală, 7 miliarde de euro din valoarea productivității companiilor din Europa reprezintă bani pierduți din cauza modului de folosire al imprimantelor și al problemelor cauzate de acestea, potrivit unui studiu Coleman Parkes, efectuat la solicitarea Epson.

În plus, companiile europene ar putea economisi peste 55 de milioane de euro pe an din costurile alocate forței de muncă dacă vor folosi imprimante inkjet în loc de imprimante laser, potrivit unui studiu făcut de Buyers Laboratory LLC (BLI).

Totodată, cererea de imprimate inkjet la nivel european este estimată să crească cu 13% pe an, iar această categorie de produse să ajungă la o pondere de 34% din piața totală de imprimante business până în 2019.

Această tendință se manifestă și în România, pe măsură ce companiile conștientizează avantajele pe care le oferă imprimantele business inkjet și cu atât mai mult cu cât răspund nevoilor acestora de predictibilitate, de creștere a productivității și de diminuare a costurilor.

„Cele mai multe cereri în acest sens vin de la companii din domenii precum producție, financiar sau consultanță juridică, cu un necesar de printare de peste 15.000 de pagini pe lună. De cele mai multe ori vorbim de IMM-uri care trec la un nou nivel al business-ului lor, conduse de manageri tineri, care conștientizează avantajele acestor tipuri de servicii”, spune Eduard Galan, CEO la Ask4IT, reseller de echipamente Epson.