Epson cota de piata Romania 2018

Epson, lider de piață în România și în 2018

06.02.2019

Epson și-a menținut și în 2018 poziția dominantă pe piața de videoproiectoare din România. Compania deține o cotă de piață de 34% din punct de vedere valoric, respectiv 33% ca număr de unități vândute, potrivit raportului Futuresource Consulting dedicat industriei de profil.

Epson cotă de piață România 2018. Creștere de 22%

Anul trecut, Epson a livrat pe piața locală cu 22% mai multe videoproiectoare față de 2017, fiind lider absolut în țara noastră.

Din punctul de vedere al valorii pieței, compania a crescut cu aproximativ 24% faţă de anul precedent, ajungând la aproape 13,2 milioane de euro.

Epson cotă de piață România 2018. Ce spune conducerea companiei

„Piața locală a evoluat mult și clienții din toate sectoarele economice se orientează către modele care aduc tehnologii cu beneficii clare și formate moderne. În acest context, am obținut o creștere peste nivelul pieței tocmai datorită strategiei de a aduce pe piață o gamă completă de modele de videoproiectoare, potrivite pentru fiecare segment de consumatori”, a declarat Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Epson cotă de piață România 2018. Videoproiectoare interactive

Epson continuă să domine detașat segmentul de videoproiectoare interactive. Compania deține o cotă de peste 75% din volumul total al pieței și este prima alegere a business-urilor care au nevoie de proiectoare foarte luminoase. Cota pe segmentul echipamentelor cu luminozitate de peste 6.000 de lumeni este de aproape 40%.

Epson cotă de piață România 2018. Mediul de afaceri

Epson este, de asemenea, prima alegere pentru majoritatea jucătorilor din mediul de afaceri, IMM-uri și companii mari. Aceasta deține o cotă de peste 43% pe segmentul modelelor WXGA și WUXGA, cu formate wide și ultra-wide. Acestea sunt folosite în special în vânzări și pentru prezentări.

În plus, Campionatul Mondial de Fotbal a impulsionat vânzările de proiectoare home cinema. Modelul laser ultra-short-throw Epson LS100 a avut vânzări foarte bune pe timpul verii.

Citește și Primele apartamente din Marmura Residence, puse în vânzare

 

 

 

Citiți și despre: