Epson: Investiţie de 25,6 milioane de euro într-o nouă fabrică

12.11.2015

Epson investește peste 25,6 de milioane de euro într-o nouă fabrică de capete de printare. Noua unitate de producţie va fi amplasată în orașul Akita din Japonia, iar construcția ei va începe în această lună.

Primele capete de printare vor fi produse în toamna anului viitor, Akita Epson triplându-și astfel capacitatea actuală de producție.

“Investiția se înscrie în strategia de dezvoltare a segmentului de imprimante inkjet și arată încrederea pe care Epson o acordă acestei tehnologii. Totodată, atât la nivel mondial, cât și în România, preferințele consumatorilor se îndreaptă tot mai mult către imprimantele cu cerneală, indiferent dacă vorbim despre folosirea acestora acasă ori la birou. Acest tip de imprimante aduce avantaje pe piața printing-ului prin costuri foarte mici, volume mari de imprimare și consum mic de energie în comparație cu imprimantele laser”, spune Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Noua fabrică va produce și asambla capetele de printare pentru imprimantele inkjet, piesa centrală a echipamentelor ITS (imprimante cu alimentare continuă cu cerneală) şi business inkjet. Soluțiile Epson pe segmentul printing se bazează pe tehnologia originală Micro Piezo care folosește duze de cerneală confecționate din ceramică.

Construcția noii fabrici face parte din strategia companiei de a investi permanent în dezvoltarea tehnologiilor sale originale, astfel încât să ofere clienților produse care să le depășească așteptările.