Stiri: IT&C

Epson, lider de piaţă pe segmentul imprimantelor cu jet de cerneală în 2017

15.02.2018

Compania Epson a încheiat trimestrul al IV-lea din 2017 pe o poziție de top în ceea ce privește valoarea livrărilor de imprimante și multifuncționale inkjet, cu o cotă de 38%, respectiv 37% la nivelul întregului an, conform IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker.

Majoritatea livrărilor efectuate de companie sunt din gama de preț de peste 100 de euro, însemnând produse de generație nouă, rapide, ecologice și cu un cost de exploatare redus. Pe această categorie, Epson deține cea mai mare cotă de piață atât din punctul de vedere al volumului de echipamente livrate, cât și valoric, în trimestrul 4, precum și la nivelul întregului an. Astfel, ca număr de uități, Epson a livrat în trimestrul 4 din 2017, 52% dintre echipamentele inkjet de peste 100 de euro, respectiv 55% din total la nivelul întregului an. Valoric, cota deținută de Epson la această categorie a fost de 57% în trimestrul 4/2017, respectiv 60% pe tot anul 2017.

”Pentru Epson tehnologia inkjet reprezintă viitorul imprimării. Acesta este motivul pentru care toate investițiile noastre din ultima perioadă alocate printingului au fost direcționate către imprimarea cu jet de cerneală. Până acum am derulat investiții de 400 de milioane de euro în producție, la nivel global, și alte 185 de milioane vor merge în dezvoltarea tehnologiei inkjet PrecisionCore în următorii 3 ani. Efectul acestor investiții se reflectă în cifrele de vânzări și în semnalele pe care piața le dă în privința înțelegerii beneficiilor utilizării echipamentelor cu jet de cerneală, atât asupra bugetului familiei sau al companiei, cât și asupra mediului”, a declarat Simona Decuseară, National Sales and Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Anul trecut, piața locală de echipamente inkjet a crescut cu 11% faţă de anul precedent, totalizând 10,76 milioane de euro. Ca volum, livrările totale s-au situat în jurul a 116.000 de unități.