Epson, lider pe piața de videoproiectoare din România

02.02.2017

Compania Epson ocupă prima poziție pe piața de videoproiectoare din România și în anul 2016 din punct de vedere al valorii vânzărilor anuale. Pe parcursul anului trecut, compania a realizat o cotă de piață de aproximativ 32% ca volum și de 27% ca valoare, potrivit datelor Futuresource Consulting.

Mai exact, Epson și-a menținut poziția de lider și în cel de-al patrulea trimestru al anului trecut (octombrie-decembrie).

Pe tot parcursul anului trecut, compania s-a clasat pe primul loc pe piața de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA, WXGA și 4K. Cea mai mare cotă de piață, de 86% ca număr de unități vândute, a fost atinsă de Epson pe segmentul de videoproiectoare cu rezoluție WUXGA.

„2016 a fost un an al evenimentelor sportive care au avut un impact major asupra vânzărilor de videoproiectoare din mai toate gamele, cu precădere asupra celor cu rezoluție WUXGA din gama entry, care pot fi folosite acasă sau la birou, oferind clienților noștri o calitate excepțională a imaginii la un preț adecvat. Estimăm că vom avea creșteri semnificative și în acest an, având în vedere faptul că vom lansa noi modele de proiectoare pentru toate segmentele de piață”, precizează Simona Decuseară, Sales & Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Majorări semnificative au fost și pe segmentul de proiectoare cu rezoluție WXGA, unde Epson a obținut anul trecut o cotă de piață de 33% ca volum.

Compania a adăugat la începutul anului 2016 în gama sa extinsă de videoproiectoare și primul model laser cu tehnologie de amplificare 4K, modelul EH-LS10000 pentru proiecții cu imagini de o calitate excepțională.

Aşadar, potrivit datelor Futuresource Consulting, Epson a dominat piața de proiectoare de ultimă generație cu tehnologie de amplificare 4K din România. De asemenea, pe parcursul anului trecut, Epson şi-a consolidat poziţia de lider al segmentului de videoproiectoare interactive pe care deţinea, la sfârşitul anului 2016, 52% din valoarea totală a pieţei.

În 2016, în România, s-au vândut astfel 23.545 de videoproiectoare, iar per total, piața a înregistrat în 2016 vânzări de peste 13,8 milioane de euro, cu 19% la sută mai mult față de anul precedent.

„Poziția de lider a fost susținută de noile modele de proiectoare lansate în 2016. Pe lângă primul model laser cu tehnologie de amplificare 4K, Epson a lansat trei proiectoare de ultimă generație cu tehnologie de amplificare 4K, Blu-ray UHD și suport HDR, sistem optic motorizat și funcție de memorare a poziției lentilei: EH-TW7300, EH-TW9300 și EH-TW9300W”, a mai anunţat Epson.

 

 

Citiți și despre: