Erbicidul Bizon - Corteva Agriscience

Erbicidul Bizon, soluţia pentru culturile agricole

02.11.2020

Erbicidul Bizon. Efectul schimbărilor climatice este simţit de toată lumea. De la un an la altul, asistăm la înmulțirea fenomenelor extreme, cum ar fi: secetă, inundații, amplitudini mari de temperatură între zi și noapte. Nici 2020 nu face excepție. După o iarnă destul de blândă și lipsită de precipitații, primăvara a debutat cu secetă în multe zone ale țării, dar și cu temperaturi foarte scăzute, urmată de o perioadă ploioasă și inundații în luna iunie în unele regiuni, după care s-a instalat o secetă teribilă. Aceste schimbări afectează inclusiv culturile, buruienile, bolile şi dăunatorii. În acest context, combaterea buruienilor în această primăvară o să fie o adevărată provocare, fiind afectată inclusiv eficacitatea erbicidelor.

Erbicidul Bizon. Concurenţa buruienilor problemă

Aşadar, este foarte importat să scăpăm de concurenţa buruienilor problemă, precum: iarba vântului, toate speciile de veronica, turiţa, macul, samulastra de rapiţă și floarea soarelui, rocoina (care încep să răsară în toamnă şi continuă răsărirea sau dezvoltarea în ferestrele iernii şi primăvara devreme), prin aplicarea, încă din toamnă, de produse cu o activitate prelungită la sol.

„Va recomandăm produsul Bizon™, erbicid cu un spectru foarte larg de combatere și efect de lungă durată împotriva buruienilor problemă din culturile de cereale păioase”, afirmă Ion Mutafa – Category Marketing Manager Erbicide, Corteva Agriscience Romania & Moldova.

Erbicidul Bizon. Cereale păioase

Bizon™ este un erbicid postemergent, selectiv pentru cereale păioase, cu aplicare în toamnă pentru combaterea buruienilor monocotiledonate (iarba vântului) și dicotiledonate anuale.

Datorită efectului combinat al celor 3 substanțe active (diflufenican, penoxsulam și florasulam), Bizon™ are acțiune atât la nivelul solului, cât și la nivel foliar, având un efect foarte bun, chiar și în condiții mai puțin favorabile.

Erbicidul Bizon se aplică toamna

Erbicidul Bizon™ se aplică toamna, în postemergență, la culturile de grâu și orz de toamnă, triticale, secară, în doză de 1.0 litru/ha, începând cu faza de o frunză până la 3 frați ai culturii tratate, cu excepția culturii de secară, unde se aplică până la 3-4 frunze, iar buruienile dicotile să nu depășească faza de 4 frunze.

Produsul se aplică atunci când temperatura aerului este cuprinsă între 5°C și 25°C. În plus, plantele nu trebuie să fie atacate de boli și dăunători, neafectate de îngheț, secetă și umiditate excesivă.

Erbicidarea din toamnă cu Bizon™ oferă un spor de producţie de 10% comparativ cu erbicidarea de primăvară.

„Bizon™ menţine cultura curată de buruieni până la recoltare!!!”, mai precizează, Ion Mutafa – Category Marketing Manager Erbicide, Corteva Agriscience Romania & Moldova.

Citeşte şi Rata şomajului, în scădere. Câţi români nu aveau un loc de muncă în septembrie 2020?

 

 

 

Citiți și despre: