Stiri: IT&C

Ericsson dezvoltă prima rețea 5G

17.02.2017

Ericsson prezintă prima platformă 5G dedicată primilor operatori care vor face trecerea către 5G și pentru a acoperi necesitățile aplicațiilor care generează trafic mare de date, cum ar fi cele dedicate realității virtuale sau realității augmentate. Ericsson va fi astfel prima companie care va oferi soluții ce combină capabilități core și radio pentru diferite cazuri de utilizare ale tehnologiei 5G, accelerând evoluția către rețelele viitorului.

Ericsson, prin intermediul noii platforme 5G lansate, devine prima companie care aduce pe piață soluții ce permit rețelelor de azi să evolueze fără probleme către următoarea generație de rețele. Noua platformă Ericsson cuprinde multiple soluții pentru 5G, de la core, radio, conectivitate până la sisteme digitale de suport, servicii de transformare și securitate.

„Cu această lansare, prezentăm noua noastră platformă 5G pentru a susține începutul unei schimbări majore în capabilitățile rețelelor, permițând companiilor să ofere mai multe cazuri de utilizare ale tehnologiei 5G și noi modele de business pentru clienții lor. Este un prag important ce permite operatorilor să-și continue drumul și evoluția către 5G,” a spus Arun Bansal, Head of Business Unit Network Products la Ericsson.

De asemenea, Ericsson a lansat și primul său sistem 5G core care poate susține multiple cazuri de utilizare pentru 5G, ajutând operatorii telecom să profite de oportunitățile de creștere. Astfel, compania prezintă soluții noi atât pentru portofoliul sistemului 5G core, cât și pentru aplicații:

  • Federated network slices pentru roaming 5G – permit unui operator să ofere servicii de rețea la nivel global.
  • Network slice management, pentru a automatiza serviciile oferite și a asigura calitatea acestora și livrarea rapidă către consumatorii finali.
  • Politici de administrare a datelor 5G generate de utilizatori astfel încât aceștia să beneficieze de cea mai bună calitate a serviciilor și de o integritate a datelor.
  • Cloud distribuit pentru a facilita rularea aplicaților care necesită latență scăzută, precum celor de recunoaștere facială în timp real.
  • Servicii de transformare 5G, pentru a asigura virtualizarea rețelelor și migrarea acestora și operațiunilor către 5G core.

În plus, Ericsson adaugă noi tehnologii radio mid-band și high-band 5G soluției lansate, în premieră, anul trecut –  Ericsson 5G NR Radio. Ericsson va livra noi inovații și pentru rețele LTE și soluții LTE de 1Gbps. Noile produse vor complementa deja existentul Ericsson Radio System și vor crește atât eficiența energetică și spectrul rețelelor 4G, cât și acoperirea aplicațiilor. Mai mult decât atât, noile tehnologii radio vor crea rețele LTE foarte rapide, de 1Gbps.

Toate aceste soluții inovatoare pentru rețelele viitorului vor fi demonstrate de Ericsson în cadrul evenimentului Mobile World Congress 2017, care va avea loc în perioada 27 februarie – 2 martie, în Barcelona, Spania.