Stiri: IT&C

Ericsson România extinde cu 4.000 de metri pătrați suprafața de birouri

02.06.2014

Subsidiara locală a producătorului suedez de echipamente de telecomunicaţii, Ericsson România, își extinde cu 4.000 de metri pătrați suprafața de birouri ocupată în parcul de afaceri West Gate.

Suprafața închiriată de companie ajunge astfel la 16.000 de metri pătrați, în timp ce perioada contractuală a fost prelungită până în anul 2019.

Ericsson România și-a relocat activitatea în complexul de birouri West Gate în anul 2008, când a închiriat o suprafață de 4.000 de metri pătrați, compania extinzându-se treptat în trei din cele cinci clădiri ale parcului de afaceri.

„Pe piața spațiilor de birouri, relația chiriaș-proprietar se întinde pe cel puțin cinci ani. În această perioadă, businessul companiilor evoluează și de aceea, în calitate de proprietar, trebuie sa dăm dovadă de flexibilitate pentru a le putea acoperi toate cerințele. Colaborarea cu Ericsson este unul dintre cele mai bune exemple: urmărim atât posibilitatea de extindere a suprafeței ocupate, cât și consolidarea operațiunilor pentru o mai bună eficientizare”, a declarat Liviu Tudor, președintele Genesis Development.

În urma extinderiri, gradul de ocupare al West Gate a crescut la 96%, printre alte extinderi importante realizate recent se numără Société Générale (de la 2.500 la 5.000 de metri pătrați) și WNS, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de BPO (de la 1.500 la 4.000 de metri pătrați).

West Gate este amplasat în cartierul Militari, în imediata apropriere a stației de metrou Preciziei, fiind compus din cinci clădiri de birouri, cu o suprafață totală închiriabilă de 75.000 de metri pătrați.