Stiri: Finante

Erste Private Banking: 1 miliard de euro active administrate în România

18.12.2017

În jur de 30 de milioane de euro au fost atrase, în ultimele două săptămâni, de către Erste Private Banking (EPB). Majoritatea clienților au ales serviciile EPB ca urmare a evoluțiilor din piață. Astfel, activele gestionate de Erste Private Banking au depășit pragul de 1 miliard de euro, nivel care consolidează acest serviciu, oferit în România de BCR, ca unul dintre liderii segmentului de Private Banking.

„Ne bucură faptul că suntem prima alegere a clienților din România în momentul în care se gândesc la stabilitatea și responsabilitatea unui partener de private banking. Dinamica activelor din ultimii ani ne-a dovedit că strategia dezvoltată la nivel local poate fi îmbinată cu expertiza celui mai bun serviciu de Private Banking din Europa Centrală și de Est” a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

Erste Private Banking este un serviciu care are drept principal scop oferirea de produse de investiții în condiții de înțelegere a profilului investițional și a cunoștințelor pe care clientii le dețin. În portofoliul EPB, produsele de investiții depășesc 70% din totalul activelor clienților.

Echipa instituției financiare este formată din profesioniști certificați de către Frankfurt School of Finance & Management, cu o vastă expertiză pe piețele de capital locale și internaționale, administrare de fonduri de investiții, wealth management și trezorerie.

Erste Private Banking oferă posibilitatea tranzacționării de instrumente financiare listate (acțiuni, certificate cu și fără levier, ETFs, obligațiuni și note structurate), dar și a tranzacționării OTC (Obligațiuni guvernamentale și corporative, note și depozite structurate).

În octombrie, Erste Group Bank AG (Erste Group) a câștigat, la Londra, titlul „Best Private Bank” în Europa Centrală și de Est, în cadrul premiilor Global Private Banking 2017, organizate de către prestigioasele publicații internaționale The Banker și PWM (Private Wealth Management).