Stiri: Stiri

Estimări bune pentru producția agricolă anul acesta

12.07.2013

Sezonul 2013 – 2014 ar urma să aducă o producție record privind cerealele, cu o creștere de 7,2 la sută comparativ cu anul trecut, urmând să fie atins un nivel record de 2479 miliarde de tone.

Această producție ar urma să ajute la refacerea stocurilor la nivel mondial și la o stabilizare acută a prețurilor, conform unei estimări efectuate de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, notează agenția AFP citată de Finanțiștii.

În 2013 producția la nivel mondial de grâu va ajunge la 704 milioane de tone, în avans cu 6,8 la sută față de anul precedent. Această valoare pontează cel mai ridicat nivel din istorie pentru producția mondială.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură perspectivele pentru anul acesta privind culturile de grâu sunt foarte bune pentru Europa. Mai exact, țările aflate în regiunea Mării Negre vor avea producții foarte bune, lucru care va suplini pierderile înregistrate anul trecut survenite după secetă.

Finalul sezonului 2014 va însemna completarea stocurilor mondiale de cereale, conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură , urmând a fi atinse stocuri de 567,5 milioane de tone, în creștere cu 11,5 la sută mai mult comparativ cu începutul sezonului.

Sursă: Finanțiștii.ro