Slide

Telecomunicatii

ETA2U - lider pe piața integratorilor de soluții IT&C

ETA2U – lider pe piața integratorilor de soluții IT&C

01.04.2015

Compania este unul dintre principalii jucători ai pieței de produse și servicii IT&C din România. Cu o experienţă de peste 22 de ani, certificări care atestă calitatea soluțiilor oferite şi un număr impresionant de premii, ETA2U este una dintre cele mai importante companii din domeniul IT din România. “Pe 3 noiembrie 2011, Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a decernat companiei Trofeul de Excelenţă care, conform metodologiei, se acordă acelor firme care s-au clasat cinci ani consecutiv în primele trei locuri în Topul Firmelor din judeţul Timiş. ETA2U a fost singura firmă din domeniul IT&C distinsă cu acest trofeu. În plus, în anul 2013 ETA2U a ocupat locul trei în Topul celor mai mari integratori IT&C, în clasamentul realizat în funcție de cifra de afaceri, după ce, cu un an înainte, compania s-a clasat pe primul loc în top la categoria întreprinderi mijlocii după cifra de afaceri, profit brut, productivitate și performanță globală”, ne-a declarat Stelian Câmpianu, directorul executiv al S.C. ETA2U S.R.L.

Societatea este în prezent lider de piață pe segmentul integratorilor de soluții IT, în regiunea centrală și de vest a țării. Cele opt divizii ale companiei ETA2U – Computer, Computer Store, Distribution, Image & Print, Infrastructure, Innovation, IT Service și Training Center – funcţionează ca unități separate de afaceri, fiecare adăugând valoare companiei prin activitatea ei specifică.

ETA2U este totodată organizatorul celui mai important eveniment IT multibrand organizat în Romania: IT Congress. În fiecare din cele şase ediţii organizate până în prezent, evenimentul business IT Congress a reunit la aceeaşi masă reprezentanţii celor mai mari companii din sectorul IT (colaboratori ai ETA2U), alături de cei mai renumiţi producători IT de top pe plan mondial. IT Congress este cadrul în care sunt prezentate, discutate şi testate cele mai inovatoare şi eficiente soluţii şi tehnologii informatice, precum şi noutăţile şi tendinţele de ultimă oră în domeniu.

Soluții IT

Compania oferă soluții IT (http://www.eta2u.ro/solutii) de top în contextul parteneriatelor strategice dezvoltate cu branduri de renume mondial din domeniu.

Printre clienții ETA2U se numără companii private din domenii diverse: auto, precum Autoliv România, Continental ori Hella România, societăți din domeniul energiei, precum CEZ România, Colterm sau Enel România, instituții de transport, logistică, producție sau retail, cât și autorități publice locale.

Soluțiile companiei sunt diversificate și personalizate în funcție de dorințele și nevoile clienților.

„Prin integrarea IT-ului în toate procesele unei companii, impulsionăm dezvoltarea afacerilor clienților noștri. Generăm, în consecință, o creştere atât a productivităţii, cât şi a profitabilității. Serviciile şi soluţiile oferite de ETA2U acoperă întreaga gamă a nevoilor sistemului informațional, de la aplicații de business, centre de date, echipamente de calcul personale, managementul tipăririi și multiplicării de documente, până la transmisii de date, control și securitate. Prin intermediul soluțiilor ETA2U optimizăm procesele de business ale clienților noștri și determinăm reduceri semnificative de costuri, în condițiile respectării celor mai înalte standarde de calitate”, a completat directorul executiv al companiei.

Pentru a putea răspunde cerinţelor clienţilor şi pentru a oferi soluții performante noilor nevoi apărute în piaţă, recent ETA2U a lansat ZaxMES by ETA2U- Manufacturing Execution System,  o nouă soluţie destinată proceselor de producţie. Implementarea acestei soluţii generează efecte pozitive semnificative asupra gestionării activităţii companiilor care deţin capacităţi de producţie. Soluțiile MES stabilesc procese clare de producție, ce pot fi ulterior adaptate și optimizate într-un mod flexibil, făcând previzionarea rezultatelor mult mai uşoară. De asemenea, utilizând ZaxMES se elimină timpul necesar realizării documentelor fizice, precum și riscurile aduse de un lot cu produse neconforme, întrucât toate informațiile sunt oferite în timp real.

În consecință, cu ajutorul ZaxMES se realizează o integrare perfectă între elementele ERP, SCM și SSM, necesare în orice firmă.

În orice domeniu de activitate și cu atât mai mult în domeniul IT, pentru a ajunge la excelență și la performanță de cel mai înalt nivel, decisivă este calitatea resursei umane. În acest sens, ETA2U investește consecvent în pregătirea și specializarea profesională a angajaţilor săi, inginerii IT ai companiei deţinând certificări recunoscute pe plan național și internațional.

Cercetare şi inovare

Compania ETA2U pune un accent deosebit pe cercetare şi inovare, contribuind la dezvoltarea pieţei, nu doar în România, ci la nivelul întregii Uniuni Europene.

“În mod continuu ne aliniem tendințelor pieței IT. Suntem implicați în proiecte de cercetare – inovare la nivel european și participăm la dezvoltarea de noi tehnologii şi soluţii inovatoare. Acestea sunt puse la dispoziție clienților noștri înainte să devină larg răspândite la nivel comercial, oferindu-le companiilor cu care colaborăm un avantaj competitiv important”, explică Stelian Câmpianu.

Cursuri autorizate

Complementar soluțiilor informatice oferite pieței, ETA2U pune la dispoziția doritorilor cursuri de specializare IT. Cu traineri certificați național sau internațional, sfaturi utile și consultanță de specialitate personalizată, cursurile sunt realizate personalizat, adaptate nevoilor clienților.

“Avem peste 1.000 de cursuri pe care le punem la dispoziție și le organizăm oriunde în țară, la sediul companiilor. Mii de persoane au beneficiat de gratuitatea cursurilor în cadrul celor șapte proiecte europene de instruire în domeniul IT, pe care le-am implementat. Oferim cursuri adresate utilizatorilor de nivel începător, mediu sau avansat pentru programele din suita Microsoft Office, ECDL, grafică computerizată, programare, cursuri Microsoft, Cisco, Oracle, Vmware, RedHat, Linux, IBM, adresate specialiștilor IT, dar și training-uri de noutăți de interes pentru cei care trec la noi versiuni de software, workshop-uri sau analize ale nevoilor de training. La toate acestea, se adaugă cursuri gratuite prin programe cu finanțare POSDRU”, ne-a declarat Mariana Radu, director divizia Training Center ETA2U.