Stiri: Economie

Eugen Nicolăescu: Decizia preşedintelui de a cere reexaminarea Codului Fiscal este legitimă

20.07.2015

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu este de părere că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a cere reexaminarea Codului Fiscal este legitimă. Acesta a explicat că PNL a atras atenţia că, în condiţii de neperformanţă economică, actul normativ ar putea face mai mult rău decât bine.

„Poziţia preşedintelui României este legitimă şi semnalează societăţii că am putea avea o problemă în România. PNL a atenţionat, încă din timpul dezbaterilor, că în condiţii de neperformanţă economică, viitorul Cod Fiscal ar putea să producă mai mult rău decât bine”, a afirmatEugen Nicolăescu.

Deputatul a mai spus că dacă vor exista probleme în urma aplicării Noului Cod Fiscal, responsabilitatea aparţine exclusiv guvernului Ponta şi a cerut public premierului să prezinte un program de măsuri care să arate că poate asigura condiţiile premergătoare implementării proiectului de Cod Fiscal, astfel încât să nu producă dezechilibre macroeconomice.

„Creşterea economică, în general, are două motoare: consumul şi investiţiile. Codul Fiscal, în forma pe care noi o dicutăm acum, în general, promovează consumul şi, atunci, sigur că îţi pui problema dacă consecinţele creşterii consumului pot fi absorbite de celelalte componente pe care România ar fi trebuit să le realizeze. Când toate investiţiile sunt tăiate, ne punem problema, oare, creşterea consumului nu ar putea să producă, de această dată, o economiei prociclică? Adică, să ne întoarcem la crizele economice din 2008, 2009?”, a mai susţinut Nicolăescu.