Euler Hermes deschide un birou în Sofia

05.02.2015

Compania de asigurare a creditelor comerciale Euler Hermes a deschis un nou birou – Euler Hermes Bulgaria – în Sofia. Astfel, compania poate oferi servicii de asigurare a creditului clienţilor săi din această ţară. Acest birou va contribui şi la colectarea de informaţii şi analize pentru reţeaua mondială a grupului.

„Obiectivele noastre globale sunt de a ne proteja clienţii şi de a îi ajuta să se dezvolte în pieţele lor domestice şi de export. Pentru a atinge acest obiectiv, Euler Hermes se îndreaptă către economii precum cea a Bulgariei, care demonstrează creştere economică şi potenţial pentru export. Pieţele în creştere din Europa de Est reprezintă un punct de interes în creştere pentru clienţii noştri europeni, iar biroul din Sofia sporeşte abilitatea noastră de a-i aproviziona cu informaţii pentru o creştere sigură şi sustenabilă”, a declarat Ludovic Senecaut (foto), CEO al Regiunii Europei de Nord Euler Hermes.

În plus, Euler Hermes previzionează o evoluţie pe termen scurt continuă şi pozitivă a economiei Bulgariei. Ca urmare a relansării cererii interne, creşterea economică a urcat de la +1,1% în 2013 la o estimare de +1,6% în 2014. În acest timp cererea externă a slăbit pe fondul performanţei reduse a Zonei Euro şi a evenimentelor din Rusia.

„Ne aşteptăm ca atât consumul privat, cât şi investiţiile să rămână puternice în 2015, iar exporturile să se relanseze, susţinute de preţurile mai scăzute ale petrolului şi de moneda leva mai slabă, raportată la euro. Prin urmare, tendinţa de creştere pozitivă graduală ar trebui să continue, iar percepţia asupra economiei să se îmbunătăţească. Euler Hermes previzionează o creştere reală a PIB-ului în Bulgaria de +2% în 2015, urmată de +2,6% în 2015”, a spus Ludovic Subran, Economist Şef al Grupului Euler Hermes.

Consolidarea prezenţei în pieţele sale tradiţionale şi investirea în pieţe în creştere reprezintă centrul strategiei Euler Hermes. Amprenta sa puternică globală din peste 50 de ţări este susţinută de reţeaua de informaţii de afaceri care urmăreşte şi analizează schimbările zilnice ale solvenţei companiilor mici, medii şi multinaţionale.

„Noul birou din Bulgaria reprezintă un pas strategic de anvergură pentru Euler Hermes în Regiunea Europei de Nord. Credem că Bulgaria oferă multe oportunităţi de afaceri care vor ajuta la întărirea creşterii şi poziţiei noastre în anii următori,” a concluzionat Ludovic Senecaut.

Citiți și despre: