Stiri: Companii

Euler Hermes rezultate 2018.

Euler Hermes rezultate 2018: Cele mai mari câștiguri din ultimii 10 ani

01.04.2019

Euler Hermes rezultate 2018. Compania anunță cele mai mari câștiguri din ultimii 10 ani. Astfel, veniturile raportate au ajuns la 2.705 milioane EUR, în creștere cu 7%. În plus, creșterea în funcție de volum s-a răspândit în majoritatea regiunilor.

Euler Hermes rezultate 2018. Profit operațional

Compania a mai anunțat că profitul operațional a crescut cu 17%, ajungând la 431 milioane de euro.

Avansul a venit datorită unei combinații de creștere a veniturilor, marjelor de servicii mai mari și a unui raport net mai mic. Ultimul, care se ridică la 77,9%, este în scădere (-3,3% -p) datorită creșterii creanțelor și a unui raport de cheltuieli mai mic. Venitul net a crescut cu 8%, până la 345 milioane de euro.

Euler Hermes rezultate 2018. Cea mai mare creștere

În termeni comerciali, Euler Hermes a avut în 2018 cel mai înalt nivel al afacerilor noi din istorie. Rezultatul, combinat cu o rată de retenție sănătoasă de 90%, a sporit creșterea organică până la cel mai înalt nivel din 2013 până la ora actuală.

Prin urmare, la finele lui 2018, Euler Hermes a atins cel mai ridicat nivel istoric al portofoliului comercial la creditul comercial de 2.096 milioane euro. Creșterea este de 6%.

Euler Hermes rezultate 2018. Marca #1

Compania și-a confirmat din nou poziția de marcă #1 recomandată pentru asigurarea creditului comercial în 2018, pentru clienți și brokeri.

Rezultatele excelente permit Euler Hermes să își accelereze noua strategie „Confidence to be bold”, pentru a se extinde dincolo de linia sa tradițională de afaceri, asigurarea creditului comercial, consolidând astfel următoarele segmente:

  • garanția
  • soluțiile de fraudă
  • finanțarea asigurărilor
  • parteneriatele digitale.

Așadar, compania își pregătește drumul pentru a deveni cel mai inovator asigurator de credite pentru comerțul B2B și pentru a redefini finanțarea comerțului. Acest lucru a fost tradus în diverse inițiative pe tot parcursul anului.

Euler Hermes rezultate 2018. Ce spune conducerea companiei

„Anul acesta a fost foarte special, cu acționarul principal Allianz care acum deține 100% din compania noastră, și datorită simplificării cu succes a ofertei de licitație, care a fost lansată în 2018. Este o recunoaștere pozitivă a muncii grele și a rezultatelor importante la care noi toți am sperat de-a lungul anilor. Rezultatele consolidate ale anului 2018 confirmă relevanța planului nostru strategic cu un nivel record în ceea ce privește performanța comercială. Venitul nostru net ajunge la 345 milioane euro, în creștere cu 8,4%, toate regiunile contribuind la creșterea organică. În paralel, stimulăm investițiile noastre în ceea ce privește inovația și concentrarea pe clienți, pentru a accelera activarea planului nostru strategic 2019-2021. Vrem să devenim cea mai inovatoare companie de asigurări B2B și aceste rezultate recente confirmă în mod clar că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Wilfried Verstraete, Președintele Consiliului de Administrație al Euler Hermes.

Citește și FlixBus lansează noi curse din România