Energie regenerabila

Eurial

EURIAL, calitate și profesionalism

01.10.2023

Compania oferă soluții complete pentru stocarea și distribuția de combustibil, de la proiect la implementare, adresându-se clienților ce dețin afaceri din domenii diverse. EURIAL, companie 100% românească, este prezentă pe piața produselor dedicate distribuției de combustibil încă din anul 2004 și oferă servicii complete și personalizate pentru clienții săi. În tot acest timp, EURIAL a devenit prima companie din România, de profil, care a implementat conceptul de soluții 360 de grade. Compania nu oferă doar rezervorul de stocare, ci și toată gama de produse adiționale și servicii complementare și post vânzare.

Pe măsură ce societatea devine din ce în ce mai conștientă de impactul emisiilor de gaze cu efect de seră asupra mediului, toate industriile caută în mod activ soluții inovatoare pentru a-și reduce amprenta de carbon.

„Desigur, domeniul nostru de activitate este parte dintr-o industrie care aduce un aport important la poluarea mediului, suntem conștienți de acest lucru, de aceea gama noastră de produse include și produse pentru stocarea de substanțe periculoase pentru mediu, pentru susținerea conceptului de energie verde, soluții de gestionare a combustibilului care au rolul de a eficientiza consumul”, ne-a declarat Mihai Moldovan, Managing Partner al EURIAL.

De la comerț la producție

Acumulând experiență, de-a lungul anilor, compania a realizat trecerea de la comerț la zona de producție, extinzându-ne activitatea și pe piețele externe din Franța, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova și Serbia.

Producția de rezervoare pentru stocare a început în 2011, din dorința de a oferi soluții complete, de la comercializarea sistemelor de alimentare cu carburant și a rezervoarelor de stocare combustibil, apă, uleiuri și Ad-Blue, la servicii de mentenanță și consultanță pentru toate produsele din portofoliu.

EURIAL a devenit prima companie din România de profil care a implementat conceptul de soluții 360 de grade

Peste 1.000 de proiecte complexe

Cel mai important punct de dezvoltare pentru EURIAL este reprezentat de realizarea de automatizări – exclusiv pentru carburant, realizarea de trasee de instalații, precum și realizarea de stații publice și integrarea de sisteme de gestiune a combustibilului, furnizate de către cei mai importanți jucători globali din acest domeniu.Tecalemit

„În decursul celor 18 ani de activitate am realizat peste 1.000 de proiecte complexe, iar portofoliul numară peste 500 de clienţi mulţumiţi. Mizăm pe calitate și profesionalism și îndeplinim toate cerinţele impuse de standardele internaţionale în vigoare”, a afirmat Mihai Moldovan.

EURIAL oferă soluții complete pentru distribuția de combustibil, de la proiect la implementare, adresându-se clienților ce dețin afaceri din domenii diverse precum stații publice, ferme agricole, firme construcții, transportatori, industrie prelucrătoare

Gama de produse acoperă nevoile fiecărei afaceri ce depinde de consumul de combustibil. În portofoliu, compania deține rezervoare de stocare subterane/supraterane, rezervoare mobile, pompe profesionale, containere Adblue, proiecte de stații PECO, automatizări și trasee tehnologice, dar și soluții de gestionare a combustibilului.

Pasiune pentru dezvoltare continuă

Succesul afacerii se datorează pasiunii pentru dezvoltare continuă a companiei pe toate palierele.

„Suntem pasionați de tehnologie,  prin urmare investim în echipamente de calitate, de ultimă generație, pentru a crește calitatea produselor fabricate, durata de realizare a proiectelor, garanția acordată clienților. Investim în oameni, echipa EURIAL fiind formată din ingineri, proiectanți, tehnicieni și sudori certificați ce aduc plus valoare companiei. Calitatea produselor fabricate de EURIAL este certificată încă din faza de proiectare”, a continuat dl. Moldovan.

În plus, compania colaborează cu cei mai importanți jucători globali din domeniu în ce privește echipamentele, accesoriile și sistemele de gestionare a combustibilului și folosește materii prime de la furnizori de încredere.

Avantajul colaborării cu compania EURIAL este garanția realizării proiectului prin soluții personalizate, abordări complexe, soluționarea în timp scurt a provocărilor cu care se confruntă clientul și transformarea amenințărilor în oportunități

Produsele EURIAL, conforme cu normele europene

Rezervoarele de stocare produse de compania EURIAL sunt conforme cu normele europene în vigoare, 12285-1 respectiv 12285-2. Acestea sunt însoțite de o serie de documente, garanții și certificări, care atestă fiecare componentă și pas din procesul producție.

Fluxul tehnologic asigură o producție fiabilă și de înaltă calitate de rezervoare de stocare, care îndeplinesc standardele industriale, reglementările și cerințele clienților.

În timpul procesului de fabricație, produsele sunt testate cu EMM-uri (echipamente de măsurare și monitorizare) și sunt verificate(calibrate) periodic de către autorități acreditate.

EURIAL este autorizată de către INSEMEX să desfășoare activitățile specifice Normativului Nex 01-06 specificat în pc. 4 dezvoltat de cerințele din SR EN ISO 9001:2005 cu referire la cerințele specifice pentru instalații și echipamente în atmosfere potențial explozive din SR CEN ISO/TS 29001:2015, SR EN 60079-14:20014, SR uEN 60079:2014.

Sudarea este realizată de sudori autorizați (certificat TUV Rheinald ISO EN  9606-1) în conformitate cu cerințele standardului EN ISO 15614/2007.

Personalul responsabil cu punerea în funcțiune la sediul clientului este instruit și certificat de către producătorul distribuitoarelor de combustibil (pompe) și autorizat de INSEMEX

Instruirea oamenilor, o prioritate pentru EURIAL

Echipa EURIAL are în prezent peste 100 de angajați, numărul acestor a crescut odată cu dezvoltarea companiei.

„E nevoie de oameni competenți și de manageri buni pentru a coordona fiecare departament al companiei. Organizăm săptămânal ședințe între departamente pentru a discuta proiectele noi, cele în lucru, stadiul lucrărilor, achizițiile, montajul, problemele de service. Mai mult decât atât, organizăm ședințe de prezentare a produselor noi realizate de furnizorii noștri, dar și îmbunătățiri aduse produselor realizate de compania noastră”, spune Mihai Moldovan.

Comunicarea și instruirea oamenilor reprezintă o prioritate pentru EURIAL. Pregătirea echipei care lucrează direct cu echipamentele de distribuție carburant sau cu soft-ul ce stă la baza proiectelor se realizează periodic, ceea ce sporește informarea cu privire la funcționarea optimă a echipamentelor și rezolvarea situațiilor care pot să apară după montaj.

În plus, echipa de lucru de la fabrică este instruită și certificată de autorități competente(ISO, TUV, INSEMEX) pentru a lucra pe echipamentele din dotare, asigurând astfel calitatea forței de muncă, a lucrărilor desfășurate și garanția produselor.

Compania EURIAL oferă un mediu de lucru pozitiv și prietenos, prielnic pentru dezvoltare profesională continuă

Investițiile efectuate cresc ritmul de producție

Centrul de producție din Câmpia Turzii are o suprafață de 7.000 mp., iar în acest an s-a finalizat o investiție de mărire a capacității și de creștere a calității produselor, investiție în valoare de aproximativ 1 milion de euro.

Compania a investit într-o cameră special concepută pentru sablarea și vopsirea produselor metalice. Aceste investiții au dus la reducerea timpului de pregătire a rezervoarelor, astfel comenzile sunt onorate mai rapid.

Pregătirea suprafețelor de lucru este realizată corect și uniform, vopsirea și uscarea este rapidă, chiar dacă trebuie aplicate mai multe straturi de vopsea pentru a asigura rezistența și durabilitatea rezervoarelor. Camerele asigură temperatura optimă recomandată de producătorii de vopsele. Vopselele utilizate fac parte din gama premium, ceea ce sporește garanția produsului.

„Nu ne oprim aici, suntem mereu în căutare de soluții care să optimizeze operațiunile din fabrică, să reducă timpul de așteptare pentru finalizare unui proiect, suntem la curent cu inovațiile în domeniul distribuției de carburant și, mai nou, cu conceputul de e-mobility”, mai precizează Mihai Moldovan.

Perspective de dezvoltare

Perspectiva de dezvoltare a companiei are în vedere înglobarea a cât mai multor inovații din domeniu, astfel încât să fie reduse și valorificate deșeurile produse din fabricarea produselor EURIAL și să fie eficientizat consumul de energie și materie primă utilizată pentru funcționarea producției. De asemenea, compania are în vedere achiziția de echipamente care să utilizeze energie verde, precum și lărgirea paletei de produse și servicii care susțin conceptul de e-mobilitate, dar și soluții inovative de gestionare a consumului de combustibil.

„Vehiculele care funcționează cu combustibili fosili, în special cele de mare tonaj, nu vor înceta să funcționeze în viitorul apropiat, până când industria nu va fi pregătită să realizeze trecerea către utilizarea de energie verde. Prin urmare, am identificat oportunități noi care vin din zona combustibililor convenționali, dar în același timp ne focusăm și pe dezvoltarea de soluții pentru energii alternative care au un potențial ridicat pe termen mediu și lung”, a mai explicat Mihai Moldovan.

Perspectiva de dezvoltare a companiei are în vedere înglobarea a cât mai multor inovații din domeniu

Reducerea impactului asupra mediului

EURIAL deține și proiecte specifice pentru reducerea impactului asupra mediului.

„Chiar dacă domeniul principal de activitate se rezumă la gama de produse destinate distribuției de carburant, încercăm, pe cât posibil, să ne aliniem la tendințele actuale, căutând și oferind soluții care au menirea de a reduce emisiile de gaze și efectul de seră”, detaliază Mihai Moldovan.

Una dintre aceste soluții este realizarea containerelor mobile de stocare AdBlue, o soluție ce  reprezintă o abordare ecologică ce a îmbunătățit modul în care vehiculele se alimentează cu acest aditiv esențial.

Alte soluții reprezintă colaborarea cu furnizorii pe partea de softuri de management și terminale ce pot fi implementate pentru susținerea conceptului de e-mobilitate, încărcarea vehiculelor electrice, un concept ce prinde rădăcini și în România. Construcția de stații CNG sunt dealtfel o componentă esențială din strategia pe termen mediu și lung a companiei.

Evoluția financiară a EURIAL

EURIAL a avut o evoluție constantă în 2022, compania continuând modernizarea fabricii pentru a îmbunătăți durata și procesul de producție. Demersurile de modernizare a fabricii nu se opresc însă aici, în continuare sunt accesate fonduri, iar compania participă la programe de modernizare, digitalizare și eficientizare a activităților.

EURIAL estimează o creștere de 15 % în 2023

Pentru anul în curs, EURIAL estimează o creștere de 15% față de anul 2022, creștere care se bazează pe soluții personalizate, respectiv sisteme de management, soluții complete pentru grupuri electrogene, automatizări și trasee tehnologice, dar și furnizarea de concepte personalizate de stații mobile containerizate pentru stocarea, distribuția și vânzarea de combustibil și ad-blue.

De asemenea, o componentă importantă a strategiei companiei este reprezentată de către dezvoltarea de noi parteneriate pe piețe externe precum Franța, Germania, Austria, Suedia, Norvegia.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/energia-hidroelectrica-un-pilon-fundamental-in-mixul-energetic-al-viitorului/