Petrol si gaze

EURO GAS SYSTEMS își consolidează poziția dobândită în regiunea MENA

01.10.2020

Cu scopul principal de a susține creșterea portofoliului de clienți, compania a inaugurat la începutul acestui an două birouri, unul în Dubai și unul în Lagos. EURO GAS SYSTEMS, lider regional în soluții de comprimare a gazelor naturale și cel mai important producător de echipamente de comprimare gaze naturale pentru industria de upstream din Europa, a inaugurat la începutul acestui an două birouri, unul în Emiratele Arabe Unite, Dubai, și unul în Nigeria, Lagos, ambele poziționate strategic și menite să servească și să susțină creșterea portofoliului de clienți din regiune.

Odată cu împlinirea a 10 ani de activitate, din poziția de lider pe piața din Europa și cu o creștere considerabilă a numărului de proiecte derulate pe piețele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, în paralel cu creșterea portofoliului de produse și a volumului mare de echipamente contractate, compania se îndreaptă din nou către o extindere a capacității de producție și a zonei de birouri, realizată prin inaugurarea halei 3, aflată în aceeași locație din Parcul Industrial Mureș. Hala 3 este dedicată în mod special producției de vase sub presiune și a fost utilată cu echipamente de ultimă generație, care au rolul de a crește calitatea, eficiența și capacitatea de producție.

EURO GAS SYSTEMS a aniversat recent 10 ani de activitate, din poziția de lider pe piața din Europa și a obținut o creștere considerabilă a numărului de proiecte derulate pe piețele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord

Recent, EGS a achiziționat o proprietate suplimentară pentru a începe în curând construcția unei noi hale de producție. Hala 4 va fi localizată în același campus cu Hala 2 și Hala 3 și este dedicată producției schimbătoarelor de căldură cu aer.  Noua hală va fi de două ori mai mare decât Hala 3, dimensiunile aproximative fiind de 42 m lățime x 72 m lungime x 14,6 m înălțime, cu un total de 3.100 mp, plus spațiu suplimentar pentru birouri.

Portofoliul de produse și servicii al companiei

În 2020, compania s-a axat în mod deosebit pe consolidarea poziției în piețele tradiționale și pe expansiunea în piețe noi. Pasul următor în diversificarea portofoliului curent va fi reprezentat de implicarea în partea de procesare și măsurare gaze. Unul dintre proiectele strategice de referință ale companiei în acest moment ar fi reprezentat de proiectul din Orientul Mijlociu și mai exact Irak, unde compania a livrat și pus în funcțiune, la începutul acestui an, nu mai puțin de 11 compresoare.

În plus, pentru a sprijini extinderea afacerii și a piețelor deservite, EGS a continuat programul de investiții în ceea ce privește capacitatea de producție, terminând anul acesta construcția halei cu numărul trei

Însumate, cele trei hale asigură un total al spațiului de producție de aproximativ 8.500 mp. „Noua hală, dedicată producției de vase sub presiune, a fost echipată cu utilaje noi printre care: 2 poduri rulante cu macarale de câte 15 tone KONECRANES; stație Microstep de tăiere, robotizată pe 5 axe; Mașină de virolat DAVI MCB K30; DURMA AD-R 40400; AIR LIQUIDE Lincoln Oerlikon CB-Matic LF pentru sudură automată; Centru de prelucrare verticală /orizontală CNC cu coloană dublă YCM, unul dintre cele mai mari CNC-uri din țară. Întreaga investiție a fost realizată din surse proprii”, ne-a declarat Dl. Roger Wachter, Manager General EURO GAS SYSTEMS.

Parteneriatul cu Scan Tech Offshore

Creșterea considerabilă a numărului de proiecte derulate pe piețele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord au condus la realizarea unui parteneriat strategic dintre EURO GAS SYSTEMS și ScanTech Offshore Nigeria, dar și la nașterea unei entități noi numite EGSTech Nigeria, care are ca obiectiv asigurarea unui suport local, atât pe partea de vânzări, cât și pe partea de service. În acest fel, EGSTech asigură sprijinirea pieței locale și respectarea reglementărilor privind conținutul local.

Totodată, EGS a inaugurat un birou în Emiratele Arabe Unite, ca un răspuns firesc atât la nevoile clienților din regiune de a beneficia de suport local, cât și la necesitatea de a promova mai bine EGS în Orientul Mijlociu.

Creșterea considerabilă a numărului de proiecte derulate pe piețele din Orientul Mijlociu și Africa de Nord au condus la nașterea unei entități noi numite EGSTech Nigeria

„Cu toate acestea, la nivelul pieței se poate observa o tendință de contractare, care a apărut  din două motive oarecum complementare, atât legate de COVID-19, cât și de prețul scăzut al petrolului, ambele având ca impact direct reducerea investițiilor. Din fericire, extinderea piețelor deservite de EGS a avut drept consecință o contrabalansare a acestor condiții de piață nefavorabile, asigurându-ne un volum de vânzări în creștere chiar și în acest an”, menționează Dl Wachter.

Atitudinea față de angajații EURO GAS SYSTEMS

În ceea ce privește piața muncii, EGS își dorește să fie un etalon, lucrând constant la îmbunătățirea condițiilor asigurate angajaților, plecând de la pachete salariale și până la susținerea financiară a participării la programe de dezvoltare profesională și personală. Un alt aspect demn de menționat este acela că EGS este o companie aflată în creștere, ceea ce înseamnă ca oportunitățile de angajare sunt multiple și constante, atât pe partea de producție, cât și birouri.

„Suntem extrem de preocupați de siguranța angajaților noștri și a familiilor lor, motiv pentru care în această perioadă delicată am încercat să luăm toate măsurile necesare, începând de la achiziția de camere cu termoscanare, asigurarea distanțării sociale, limitarea accesului persoanelor din exterior, până la asigurarea gratuită de măști angajaților”, detaliază Managerul General.

Protecția mediului înconjurător din perspectiva EGS

Consecvenți politicii companiei în ceea ce privește sistemul de management integrat, precum și codului de conduită al companiei, EGS și-a luat angajamentul de a respecta legislația specifică pe partea de protecție a mediului, cu toate obligațiile ce revin din aceasta. Dincolo de obligațiile de conformare pe care orice companie cu un sistem de management de mediu certificat le respectă, compania este conștientă de impactul pe care îl are asupra mediului înconjurător și încearcă în acest sens să își desfășoare activitatea într-un mod cât mai responsabil și mai sustenabil.

În plus, din moment ce activitatea companiei este generatoare de deșeuri, EGS își respectă de fiecare dată angajamentul de a reduce pe cât posibil generarea acestora, de a le colecta selectiv pe cele generate și de a le preda spre agenți economici autorizați care sunt în măsură să le valorifice. De asemenea, compania s-a angajat să utilizeze resursele naturale într-un mod cât mai eficient.

Compania este conștientă de impactul pe care îl are asupra mediului înconjurător și încearcă în acest sens să își desfășoare activitatea într-un mod cât mai responsabil și mai sustenabil

Orice producător de echipamente sub presiune se află în poziția de generator de deșeuri și totodată consumator de resurse naturale. Însă, pentru a putea produce echipamente sigure și de valoare pentru utilizatori, este nevoie și de consum, astfel încât produsele obținute să contribuie la crearea unui mediu înconjurător mai sigur. EGS a înțeles acest lucru și a promovat o atitudine prietenoasă față de mediul înconjurător, prin respectarea unor reguli clare legate de gestiunea deșeurilor, monitorizarea resurselor și de asemenea îmbunătățirea mediului de lucru, pentru ca acesta să fie cât mai sigur pentru toate părțile interesate.

 Perspective financiare

Din punctul de vedere al evoluției financiare, aceasta a fost una predictibil pozitivă în 2019. EGS se bucură din ce în ce mai mult de recunoaștere în piață, fiind apreciat ca un furnizor de încredere. Împreună cu reputația excelentă a companiei, parteneriatele strategice din Orientul Mijlociu și Africa au contribuit de asemenea la o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în 2019.

Trendul pozitiv urma să continue și în 2020, însă situația actuală la nivel global a avut totuși un efect de încetinire temporară a evoluției în creștere constantă din ultimii ani. Cu toate acestea, lucurile au început să intre într-o oarecare normalitate în a doua jumătate a lui 2020, EURO GAS SYSTEMS reușind să încheie contracte care acoperă în proporție de 90% capacitatea de producție până în trimestrul 3 al lui 2021.

 

Citește și