Stiri: Stiri

Euro pierde teren în fața dolarului

15.08.2013

Moneda unică europeană a cunoscut o depreciere consistentă la mijlocul acestei săptămâni comparativ cu evoluția dolarului american. Scăderea înregistrată de euro a afectat avansul consistent pe care moneda zonei euro îl luase încă de la începutul săptămânii.

Previziunile analiștilor conform cărora economia zonei euro ar putea ieși din recesiune în cel de-al doilea trimestru al anului curent ar putea părea momentan ușor șubrede, totul din moment ce moneda europeană s-a depreciat și va continua să scadă potrivit previziunilor lansate la mijloc de săptămână, notează ziarul Bursa.

Mai exact, scăderea monedei unice a fost de 0,1 la sută pe piaţa din New York, ajungând la 1,3257 dolari, după ce în trecut atinsese 1,3281 dolari. Nici francul elvețian nu are un curs prea fericit, la mijloc de săptămână acesta raportând o depreciere în comparație cu euro. Astfel, francul a cunoscut o coborâre de 0.2 la sută pe piața din Statele Unite ale Americii ajungând până la la 1,2427 unităţi/euro, practic cel mai redus curs din data de 11 iulie și până în prezent.

„Avem, în mod sigur, o tendinţă de slăbire a francului”, a declarat Kasper Kirkegaard, analist la ”Dansker Bank”, citat de Bloomberg. În opinia lui Kasper, redresarea economică la care asistăm în Europa îndepărtează unul dintre cele mai importante riscuri care a afectat încrederea investitorilor.

Sursă: Bursa.ro