Stiri: Economie

Eurobarometru: românii sunt pesimiști cu privire la economia națională

25.07.2014

Cel mai recent Eurobarometru arată faptul că românii nu au o părere foarte bună cu privire la starea economiei naţionale. Nu mai puțin de 85% dintre români cred că viitorul nu va fi unul în care economia să se dezvolte. În același timp însă, datele arată faptul că oamenii sunt optimişti cu privire la viitorul Uniunii Europene, 75% dintre cei care au participat la cercetare spun acest lucru.

În țara noastră, 35% din respondenţii sondajului de opinie au spus că vocea lor contează în Uniunea Europeană, în timp ce 57% sunt de părere că deciziile se iau fără a fi întrebați, iar 8% nu ştiu.

63% dintre români ar dori o uniune economică şi monetară, 26% se opun, iar 11% nu ştiu, arată cercetarea. Privind efectele crizei economice, nu mai puțin de 51% din români sunt de părere că impactul crizei asupra locurilor de muncă a atins cel mai ridicat nivel, în timp ce 44% susțin că viitorul va fi unul mai greu.

Cercetarea a fost realizată prin interviuri faţă în faţă, desfăşurate în perioada 31 mai – 14 iunie. 32.689 de oameni din toate statele membre ale UE şi din ţările candidate au fost intervievați.