Producatori

Eurocas

EUROCAS exportă în șase țări pe continentul african

01.11.2022

În condițiile în care costurile de shipping internațional s-au dublat recent, Africa s-a dovedit a fi piața de creștere principală. EUROCAS, compania care și-a început activitatea în industria de panificaţie în 1991 şi din 1994 s-a specializat în distribuţia de ingrediente şi utilaje pentru industria de panificaţie, patiserie și cofetărie din România, reușește, în ciuda celor mai recente obstacole și crize globale, să compenseze prin creștere toate pierderile suferite din cauze exterioare macroeconomice. În plus, compania a fost nevoită să se adapteze la modificările legislative apărute, precum interzicerea aditivului dioxid de titan, un ingredient folosit în mod uzual în produsele din industria de panificație, patiserie și cofetărie, întrucât ajută la obținerea texturii diverselor creme de cofetărie.

Deși putea fi văzut ca încă un obstacol, această modificare a fost o oportunitate pentru EUROCAS, pentru că toți cei care se bazau pe acest aditiv s-au văzut nevoiți să își refacă o bună parte din rețete.

EUROCAS reușește, în ciuda celor mai recente obstacole și crize globale să compenseze prin creștere toate pierderile suferite din cauze exterioare macro-economice

„Pentru EUROCAS, această modificare a reprezentat o oportunitate, întrucât compania oferă acum unele dintre cele mai reușite rețete noi de produse pentru creme de cofetărie fără dioxid de titan, cum ar fi cremele de vanilie sau ciocolată gata de folosit din gama Rhapsody. Succesul înregistrat de aceste produse s-a putut observa atât pe plan intern, cât și la nivel european, și s-a tradus printr-o creștere semnificativă pentru produsele menționate”, ne-a declarat dl. Stelian Tigu, Director General EUROCAS.

Cele mai noi produse incluse în portofoliul EUROCAS

Portofoliul EUROCAS este alcătuit, în principal, din ingrediente pentru brutărie, patiserie și cofetărie, pornind de la frișcă și margarină, până la creme și ciocolată. În continuare, gama de creme vegetale reprezintă motorul din gama de produse EUROCAS, indiferent că ne referim la branduri proprii sau la mărcile private pe care compania le produce pentru alți distribuitori sau pentru lanțuri de retail internaționale.Adricold

Pentru finalul acestui an, compania pregătește lansarea unui nou produs care are potențialul de a fi măcar la fel de interesant ca și cremele vegetale. În momentul de față, produsele de patiserie sau brutărie sunt periate/spray-ate cu ou deasupra, înainte de coacere. Acest procedeu le dă o anumită „strălucire” și face ca produsele să arate mai bine după coacere. Având însă în vedere tot trend-ul vegan la nivel mondial, echipa de R&D a EUROCAS a reușit să creeze o alternativă.

Pentru finalul acestui an, compania pregătește lansarea unui nou produs care are potențialul de a fi măcar la fel de interesant ca și cremele vegetale

„Produsul nostru se va numi Golden Glow, va fi un produs 100% vegetal și este menit să înlocuiască oul, dar să ofere în continuare produselor de brutărie și patiserie același aspect și culoare atractivă. Genul acesta de produs este oferit de foarte puține companii la nivel global și suntem mândri să spunem că, începând cu ianuarie 2023 și noi vom putea oferi acest produs, fabricat de noi, în România”, precizează Directorul General.

Activitatea de export, influențată de contextul actual

În ceea ce privește activitatea de export, trebuie menționat faptul că Ucraina era un partener important pentru EUROCAS. În condițiile în care costurile de shipping internațional s-au dublat, extinderea activității companiei către piețe de pe alte continente a fost încetinită într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, Africa s-a dovedit a fi piața de creștere principală pentru EUROCAS. În prezent, produsele companiei ajung în nu mai puțin de 6 țări de pe continentul african.

„Nu a fost ușor să pornim aceste vânzări, dar suntem foarte multumiți de partenerii noștri din acele țări și de colegii din departamentul de export, care lucrează cu pasiune pentru a găsi clienți noi”, afirmă Stelian Tigu.

Africa s-a dovedit a fi piața principală de creștere pentru EUROCAS, în condițiile în care produsele companiei ajung în nu mai puțin de 6 țări de pe continentul african

Pe partea tehnică, specializarea EUROCAS vizează gama de cuptoare Miwe. Cuptoarele Miwe, datorită inovației constante, oferă o coacere superbă a produselor de brutărie și patiserie, precum și o eficiență energetică excelentă. Compania comercializează atât utilaje noi, cât și recondiționate, oferind variante accesibile ca preț și disponibilitate din stoc.

Magazinul online al companiei

Pentru a răspunde cerințelor din piață, activitatea companiei s-a îndreptat și către sectorul online. Magazinul online (www.dulcinea.ro) a reprezentat o provocare destul de mare, întrucât activitatea de B2C a reprezentat un domeniu cu totul nou pentru EUROCAS, presupunând asimilarea unei cantități mari de informații, dar și punerea unui accent deosebit pe nevoile clienților și pe viteza de livrare a produselor.

Și, întrucât varietatea sortimentației este esențială într-un astfel de domeniu, EUROCAS adaugă constant produse noi în magazin, având în acest moment peste 200 de produse disponibile online.

„Pentru a sintetiza la maximum strategia folosită pentru fidelizarea clienților, încercăm tot timpul să oferim cele mai bune prețuri posibile. În magazinul nostru online, putem spune că avem foarte puține reduceri. Noi încercăm să facem o ofertă cât mai onestă și cinstită clienților noștri, oferind produse de foarte bună calitate, la prețuri accesibile. La finalul zilei, magazinul nostru este unul alimentar, iar alimentele sunt un bun de bază, pe care toată lumea ar trebui să și le permită”, menționează Stelian Tigu.

Investițiile realizate în tehnologie și resursa umană

Pentru a-și ajusta spațiul de depozitare la oferta de produse mereu în creștere, EUROCAS a realizat investiții importante în 2022. Astfel, anul acesta a fost inaugurată noua platformă logistică a companiei, cu ajutorul căreia spațiul de depozitare a fost triplat. În acest fel, s-a obținut un grad crescut de flexibilitate, esențială într-un moment precum cel actual, în care au survenit și survin în continuare atât de multe modificări la nivel logistic global.

În grupul EUROCAS activează în prezent mai puțin de 200 de persoane, și conform sloganului nostru ’’Because we care’’, beneficiile principale de care se bucură aceștia sunt:

  • siguranță pe termen lung a locului de muncă (în condițiile în care anumiți angajați fac parte din echipă de peste 25 sau chiar peste 30 de ani);
  • un nivel salarial peste media plătită de alte companii pentru responsabilități similare;
  • rezultate financiare pe măsura efortului depus și a responsabilității asumate la locul de muncă;
  • atmosfera ’’de familie’’ în care își desfășoară activitatea zilnică, pentru că EUROCAS este și va rămâne ”a family company’’;
  • apartenența la un grup de oameni care demonstrează în fiecare zi că și în România se pot fabrica produse cu un nivel constant de calitate ridicată, care sunt oferite la pachet cu servicii de promovare, vânzare, logistică și export, la cel mai înalt standard de profesionalism.

Implicarea în comunitate

Grija pentru oameni și comunitate se traduce pentru EUROCAS prin participarea la diferite evenimente care au drept scop protejarea mediului înconjurător, dar și prin parteneriate importante cu ONG-uri pentru proiecte medicale.

Recent, EUROCAS s-a implicat într-un proiect de plantare de copaci la ieșirea din oraș, în cooperare cu Rotary Lugoj. În ultimii 10 ani, grupul a susținut mai multe proiecte medicale derulate de ONG-uri partenere, pentru dotarea cu echipamente de ultimă generație a unor spitale din România.

În plus, având în vedere preocupările recente pentru obținerea unei eficiențe energetice sporite și pentru folosirea surselor verzi de energie, EUROCAS a demarat implementarea unui proiect de parc fotovoltaic de 400kwp la sediul central al grupului, care va permite acoperirea parțială a necesarului de energie și apropierea grupului de firme de obiectivul de a atinge, în viitor, statutul de ’’zero carbon print company’’.

EUROCAS a demarat implementarea unui proiect de parc fotovoltaic de 400kwp la sediul central al grupului, care va permite acoperirea parțială a necesarului de energie

Pe partea financiară, în ciuda dificultăților și provocărilor apărute în contextul economic global, GRUPUL EUROCAS a reușit ca în 2021 să recupereze scăderea cifrei de afaceri din 2020 și să depășească rezultatele din 2019.

„Contracția inevitabilă a pieței românești din a doua jumătate a anului 2022 (datorită facturilor exorbitante la energie cu care se confruntă întreaga Europă), a fost compensată de ușoara creștere a exporturilor, astfel încât, la final de 2022, sperăm să vedem cifre cel puțin la fel de bune ca cele din 2021”, a declarat, în încheiere,  Stelian Tigu, Director General EUROCAS.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/eurocas-investeste-in-digitalizare/