Slide

Stiri: Finante

Tranzactţie piata asigurarilor

Tranzacția prin care Euroins preia Ergo Asigurări, analizată de Consiliul Concurenței

01.07.2019

Euroins preia Ergo Asigurări. Consiliul Concurenței analizează preluarea Ergo Asigurări de Viața SA și Ergo Asigurări SA de către Euroins Insurance Group AD. Motivul este următorul: această operaţiune reprezintă o concentrare economică care depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Astfel, instituția de reglementarea a anunțat că verifică tranzacția prin care Euroins Insurance Group AD preia Ergo Asigurări de Viață SA și Ergo Asigurări.

Citește și Sano Maxima Perfume Collection, o nouă gamă de Balsam de Rufe Ultra Concentrat de la Sano

Euroins preia Ergo Asigurări. Despre cele două companii

Grupul Euroins Insurance Group AD activează în sectorul asigurărilor în Europa Centrală și de Sud-Est, fiind prezentă pe piaţa românescă prin compania Euroins Romania AsigurareReasigurare SA.

Ergo Asigurări de Viață SA și Ergo Asigurări SA fac parte din Grupul ERGO. Cele două companii furnizează servicii de asigurare de viață și asigurări generale în România.

Euroins preia Ergo Asigurări. Ce prevede Legea concurenței privind această operațiune?

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Instituția de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Euroins preia Ergo Asigurări. Aceasta nu este prima tranzacție încheiată între cele două companii

Preluarea care este acum analizată de Consiliul Concurenței nu ar fi prima tranzacție încheiată între cele două companii, ERGO și EUROINS. Astfel, în luna aprilie a anului 2018, Euroins Insurance Group a anunțat că va prelua ERV Ukraine. Este, așadar, vorba de o companie de asigurări de călătorie deținută de grupul Ergo.

Citește și Alukönigstahl România, companie specializată în sisteme de aluminiu, oțel și PVC, furnizează sisteme Schüco de ferestre, uși și pereți cortină de ultimă generație pentru cele mai noi proiecte rezidențiale de lux din București