Stiri: Companii

Euronet: 3 noi țări în portofoliul de rețele independente ATM Deployment

17.06.2015

Euronet Worldwide a adăugat trei noi țări în portofoliul său de rețele independente ATM Deployment (IAD). Astfel, noile bancomate din Malaysia, Cipru și Portugalia extind poziția companiei ca Operator de ATM-uri independente cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial și cel mai divers punct de vedere geografic.

Pe lângă extinderea geografică, Euronet îşi extinde în acelaşi timp şi serviciile cu valoare adăugată prin mai multe acorduri noi, care, atunci când vor fi implementate pe deplin, vor adăuga aceste servicii pentru mai mult de 165.000 bancomate deţinute în 21 de țări pe şase continente.

Această expansiune completează portofoliul ATM Euronet existent prin care oferă retragere numerar, interogare sold, servicii administrate și o suită completă de servicii cu valoare adăugată pentru aproape 21.000 de bancomate în peste 25 de țări din Europa și Asia.

„Pentru mai mult de 20 de ani, Euronet a condus industria în implementarea și operarea de ATM-uri atât pe piețele emergente cât și pe cele dezvoltate, investind de asemenea în tehnologii inovatoare care îmbunătățesc rentabilitatea rețelelor ATM pe care le deţinem şi operăm”, a declarat Michael J. Brown, CEO şi preşedinte Euronet.

Acesta a precizat că intrarea în aceste trei noi piețe și acordurile de a lansa servicii cu valoare adăugată pentru un număr semnificativ de ATM-uri evidențiază concentrarea noastră continuă pe strategia de a adăuga mai multe produse la mai multe ATM-uri în mai multe țări.

Lansarea reţelei ATM în Malaysia reprezintă prima rețea independentă Euronet din Asia Pacific, în timp ce rețeaua independentă din Portugalia marchează prima prezență Euronet EFT în această țară.

Euronet deţine şi operează acum rețele IAD în 17 ţări, printre care se numără Polonia, Germania, Franța, Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Cipru, România, Ucraina, Croația, Ungaria, Danemarca, Austria, Malaezia, Republica Cehă și Marea Britanie.

„ATM-urile nu mai sunt doar pentru retragere numerar şi suntem mulţumiţi că băncile recunosc capacitățile noastre de lider de piață. Serviciile noastre cu valoare adăugată inovatoare pot fi adaptate la nevoile specifice ale băncilor care îmbunătățesc propunerea către clienţi și creează fluxuri de venituri suplimentare pentru bancă. Aşteptăm cu nerăbdare să extindem prezenţa și tehnologia noastră la mai multe echipamente în mai multe țări, cu mai multe bănci de pe tot globul”, a completat Michael J. Brown.