Stiri: Finante

Euronet a cumpărat 200 bancomate de la Banca Comercială Carpatica

08.04.2014

Euronet a achiziţionat 200 bancomate deţinute de Banca Comercială Carpatica (BCC), dublându-şi astfel reţeaua independentă de ATM-uri din România. În plus, filiala din România a Euronet Worldwide a semnat un acord de participare la reţeaua partajată de ATM-uri a Euronet şi un contract pentru POS acquiring şi servicii de emitere carduri.

ATM-urile cumpărate vor fi inscripţionate atât cu brandul Euronet, cât şi cu cel al BCC, în timp ce bancomatele din afara sucursalelor Băncii Comerciale Carpatica vor fi marcate doar cu brandul Euronet.

Fiind cel mai mare grup pan-european care gestionează reţele independente de ATM-uri în 13 ţări, Euronet oferă băncilor o propunere de valoare, constând în achiziţionarea activelor ATM, în cele mai bune condiţii de pe piaţă.

Clienţii sunt câştigători clari în urma acestui parteneriat – având acces la o reţea mai amplă, fără costuri suplimentare. Acest acord nu doar dublează volumul reţelei, ci şi creşte calitatea serviciilor, prin sporirea timpului de disponibilitate al reţelei şi plasarea ATM-urilor în cele mai bune locaţii”, a declarat Johan Gabriels, CEO al Băncii Comerciale Carpatica.

De asemenea, Nikos Fountas, vice preşedinte executiv şi managing director Euronet, Europe EFT, a precizat că prin achiziţionare bancomantelor, clienţii din România vor primi aceleaşi beneficii de care au parte partenerii băncii din alte pieţe.

Ne bucurăm de extinderea relaţiei noastre cu Banca Comercială Carpatică prin prima achiziţie de reţea de bancomate din România. Această piaţă este extinsă şi în creştere şi considerăm că prin achiziţionarea acestor ATM-uri, vom oferi băncii şi clienţilor acesteia aceleaşi beneficii de care au avut parte partenerii noştri din alte pieţe. Suntem entuziasmaţi să iniţiem progresul în acest domeniu în România şi suntem nerăbdători să ne extindem prin tranzacţii similare în viitor”, a continuat acesta.