Europa găzduiește cel mai mare număr de persoane bogate

18.03.2015

În 2014, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă economia mondială, determinate în principal noile tensiuni politice și de incertitudinile fiscale, unele țări au înregistrat o creștere pronunțată a averilor, conform raportului The Wealth Report, realizat de Advisers/Knight Frank.

Astfel, segmentul persoanelor ultra-bogate din lume este în creștere, averile a 5.181 de persoane depăşind pragul de 30 milioane de dolari, în timp ce 53 de oameni au devenit miliardari în 2014, numărul ultra-bogaților ajungând la 1.844.

„În ciuda turbulențelor cu care se confruntă economia globală în urmă noilor tensiuni politice și a incertitudinii fiscale, unele țări au înregistrat o creștere pronunțată a averilor anul trecut, numărul persoanelor UHNW (Ultra High Net Worth Individuals – persoane private care dețin active nete în valoare de minimum 30 milioane dolari) crescând cu 5% sau mai mult în 15 ţări”, a afirmat Liam Bailey, Global Head of Residential Research, Knight Frank.

60.565 de ultra-bogaţi, în Europa

În ceea ce privește distribuția averilor pe continente, Europa găzduiește cel mai mare număr de UHNWI cu 60.565 de astfel de persoane. Pe următoarele locuri se situează America de Nord și Asia, cu 44.922, respectiv 42.272, potrivit datelor analizate de WealthInsight pentru raportul The Wealth Report.

„Douăsprezece țări sunt economii emergente, ceea ce subliniază faptul că acestea sunt în continuare factori-cheie în crearea bunăstării la nivel global, în ciuda preocupării cu privire la relaxarea ritmului de creștere în aceste țări în curs de dezvoltare”, a mai spus Liam Bailey.

Schimbări în clasament

Datele disponibile anticipează schimbări în clasament în următoarea decadă, Asia urmând să depăşească America de Nord și să devină al doilea mare hub cu populație ultra-bogată.

La ora actuală, ultra-bogății de pe continentul asiatic dispun de active nete de 5,9 trilioane dolari, în timp ce acest segment de populație din America de Nord deține averi cumulate în valoare de 5,5 trilioane dolari. Europa depășește ambele continente, având averi în valoare de 6,4 trilioane dolari.

„În timp ce Europa va rămâne regiunea cu cele mai multe persoane ultra-bogate până în 2024, se estimează că Asia va depăși America de Nord și va deveni al doilea cel mai mare centru pentru multimilionari. Această creștere va fi alimentată de națiunile UHNWI în dezvoltare, atât din China cât și din India”, a spus Ouliana Vlasova, Head of Content, WealthInsight.€œ

Pe termen lung se preconizează că, la nivel global, numărul persoanelor ultra-bogate va crește cu 34% în următorii 10 ani, avansurile cele mai mari venind din partea Africii (59%) și Americii Latine (50%).

raport averi

Citiți și despre: