Stiri: Sanatate

Europharm, preluat de Interbrands Marketing & Distribution

19.10.2015

Casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații a acordat asistență juridică cumpărătorului într-una din cele mai semnificative tranzacții încheiate pe piața farma de la începutul anului. Astfel, casa de avocatură a asistat Interbrands Marketing & Distribution, cea mai mare companie de distribuție și logistică pentru bunuri de larg consum de pe piața românească, la achiziția societății de distribuție farmaceutică Europharm Holding de la grupul britanic GlaxoSmithKline.

Preluarea include preluarea acțiunilor Europharm, precum și o serie de contracte comerciale adiționale.

Acordul de achiziţie a fost semnat pe 13 octombrie și reprezintă încheierea unei prime faze a unui proces complex și îndelungat.

„Achiziția Europharm a fost un proiect deosebit, care pe lângă complexitatea inerentă business-ului, ne-a pus în fața unor modificări succesive ale fundației comerciale a tranzacției, pe care a fost necesar să le traducem, rapid și corect, în prevederi contractuale eficace. Ne-a fost testată la maxim capacitatea de concentrare pe finalitatea comercială a contractelor pentru a transpune limbajul juridic în slujba acesteia, iar Interbrands este clientul ideal alături de care să facem acest lucru. Am fost o singură echipă, nu client și avocați”, a declarat Andreea Lisievici, Managing Associate al casei de avocatură.

Preluarea Europharm este condiționată de obținerea aprobării Consiliului Concurenței, precum și de îndeplinirea unor condiții comerciale.

Rand Sherif, CEO Interbrands, a afirmat că preluare a durat mai bine de un an.

„În cadrul acestei tranzacții complexe, care a durat mai bine de un an, echipa Țuca Zbârcea a acordat Interbrands sprijin profesionist, susținut și dedicat, spre deplina noastră satisfacție. Nu este prima dată când lucrăm cu această echipă tânără, jovială și dinamică iar pe viitor nu am avea nicio ezitare să colaborăm din nou”, a precizat Rand Sherif, CEO Interbrands.