evalHR, platformă eficientă de evaluare a performanţei angajaţilor

05.02.2014

Evaluarea angajaților ocupă un rol foarte important în traseul spre succesul și prosperitatea oricărei firme. Un proces eficient de evaluare al angajațiilor te ajută să stabilești direcția potrivită în care să investești timpul, atenția, banii, energia. Evaluarea corectă a performanțelor angajaților conduce la selectarea și alegerea celor mai buni angajații, a unei productivități ridicate și, desigur, al unui profit crescut.

Pentru că nimeni nu mai are nici timp și nici resursele necesare unei evaluări eficiente, utilizarea unui program dedicat care să facă asta pentru manageri este soluția ideală.

O aplicație utilă în managementul performanţelor resurselor umane, respectiv în managementul organizaţei este platforma online evalHR, dezvoltată de Premia Software Solutions. E vorba despre o platformă unică în România, cu functionalităţi de evaluare şi management al performanţelor resurselor umane, dedicată atât pieţei private, cât şi sectorului public.
Măsurarea performanţei angajaţilor constă în identificarea, monitorizarea şi comunicarea rezultatelor prin intermediul utilizării unor instrumente de evaluare cum ar fi testele de evaluare sau a unor indicatori de performanţă specifici domeniului de activitate vizat.

Soluţia evalHR oferă posibilitatea de îmbunătăţire a performanţei angajaţilor prin:

 • Motivarea şi dezvoltarea membrilor organizaţiei;
 • Recunoaşterea abilităţilor şi potenţialului fiecărui angajat;
 • Dezvoltarea cunoştiinţelor, aptitudinilor şi atitudinilor;
 • Construirea în viitor pe baza succeselor şi know-how-ului acumulat în organizaţie;
 • Creşterea motivaţiei şi a satisfacţiei în muncă;
 • Îmbunătǎţirea relaţiilor de colaborare între angajaţi şi între manageri şi angajaţi.

Platforma online evalHR dispune de un modul creat special pentru evaluarea angajaţilor , modul ce permite derularea procesului de evaluare combinând metode sau combinaţii de metode, teste specifice şi indicatori de performanţă aferenţi, interpretând rezultatele combinate.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????În cadrul modulului de evaluare, sunt implementate 5 metode de evaluare a performanţelor cu pachete de teste predefinite şi indicatori de performanţă specifici atât pentru sectorul public, cât şi pentru sectorul privat. Sunt tratate 25 de industrii importante, printre care: industria auto, sănătate, produse de larg consum, echipamente industriale şi piese/componente, retail, distribuţie şi servicii logistice.

Pe baza rezultatelor existente în rapoartele generate de modulul de evaluare, se determină, la nivel de organizaţie, necesarul de training pentru îmbunătăţirea performanţelor angajaţilor. Astfel necesarul de training va fi generat atât la nivel individual, cât şi la nivel organizaţional.

Pe lângă modulul de evaluare, platforma evalHR oferă companiilor-utilizator alte 2 module inovative, extrem de utile unei organizaţii:

 • modulul de monitorizare care oferă posibilitata de monitorizare a activității angajaţilor şi a performanţelor acestora;
 • modulul de evaluare şi simulare a efortului de înlocuire a unui angajat, care urmăreşte evaluarea efortului de înlocuire în funcţie de specificul activităţii angajatului (poziţie în organigrama, mediul de evaluare, ţinta evaluării, categoria de schimbare (internă sau externă), etc).

Citiți și despre:

 • Cum îți păstrezi calmul la locul de muncăCum îți păstrezi calmul la locul de muncă Tehnici de relaxare pentru momentele stresante. De la managerii de companii, până la cei care se ocupă de execuția sarcinilor, cu toții au trecut prin momente dificile la birou. A trece peste aceste […]
 • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
 • Secretele succesului femeilor de businessSecretele succesului femeilor de business Mai există discriminare sexuală în mediul de afaceri? Cu toate că se vorbește despre o economie liberă, o piață unde toată lumea are șanse egale, realitatea ne demonstrează de multe ori faptul că persoanele […]
 • Noile tendințe în procesul de recrutare al angajațilorNoile tendințe în procesul de recrutare al angajaților Odată cu dezvoltarea mediului online, selecția de noi salariați este mult mai transparentă. Vremurile în care anunțurile cu posturi vacante erau doar la sediile agențiilor de muncă regionale și, în cel mai […]
 • Formarea continuă, o necesitate pentru angajați și companiiFormarea continuă, o necesitate pentru angajați și companii Investițiile în angajații unei companii sunt de fapt investiții directe în viitorul companiei. După o perioadă în care atât marile companii, cât și cele medii sau mici au încercat  să taie fondurile pentru a […]