Stiri: Stiri

Evaluarea Naţională: Câţi elevi au fost eliminaţi din examen la proba de Limba Română

24.06.2015

159.122 de absolvenți de clasa a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, proba de Limba și Literatura Română. Dintre cei 163.333 de elevi înscriși, au fost prezenți 159.122 de elevi şi au fost eliminați din sălile de examen pentru tentativă de fraudă 5 candidați. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Marți, 23 iunie, elevii aparținând minorităților naționale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, au susținut proba scrisă la Limba și Literatura Maternă.

Miercuri, 24 iunie, Evaluarea Națională se va încheia cu proba scrisă la Matematică. Prima afișare a rezultatelor este programată pe data de 26 iunie (până la ora 16:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse și contestațiile (până la ora 20:00).

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 29 iunie.

Pentru susținerea probelor au fost stabilite 4.050 de centre de examen. Lucrările candidaților vor fi evaluate în 254 de centre zonale.

Media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Națională (cu pondere 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu pondere 25%).