Stiri: Social

Ziua Marinei 2023

Evenimente organizate de Forțele Navale Române, în perioada 10-14 august

09.08.2015

Forțele Navale Române organizează, în perioada 10-14 august, o serie de evenimente, pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța, dedicate celor care își desfășoară activitatea în domeniile de marină.

Luni, 10 august, va fi dedicată învățământului militar de marină. Între orele 18:00-20:00 reprezentanții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și ai Școlii Militare de Maiștrii Militari a Forțelor Navale vor prezenta oferta educațională, iar artiștii Cercului Militar Constanța vor susține un spectacol.

Miercuri, va fi o zi dedicată resurselor mării. Scafandrii militari vor organiza pe Plaja Modern în intervalul orar 15:00-18:00 un atelier de scufundări recreaționale, iar pe faleza din fața Comandamentului Flotei între orele 18:00-20:00, Direcția Hidrografică Maritimă și Centrul de Scafandri vor prezența publicului o expoziție din domeniile de activitate. De asemenea, ziua va fi completată de un spectacol susținut de muzica militară a Forțelor Navale și formațiile artistice ale Cercului Militar Constanța.

Joi, 13 august, formațiile artistice ale Cercului Militar Constanța și ansamblul folcloric Doinița al Cercului Militar Bistrița vor susține un spectacol între orele 18:00 și 20:00.

Vineri, Ziua Recunoștinței va fi dedicată cinstirii memoriei tuturor celor care își dorm somnul de veci în mormântul apelor, printr-o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane de flori la Monumentul Marinarilor, de pe faleza din Constanța, care va începe la ora 10:00, urmată de ceremonia militară de decorare a Drapelului de Luptă al Statului Major al Forțelor Navale de către Șeful Statului Major General, Șeful Statului Major al Forțelor Terestre și Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene.