Evenimentul DigiCon 2019

Evenimentul DigiCon 2019. Inovațiile din Marketing și Advertising

24.10.2019

Evenimentul DigiCon 2019. Marketing-ul și Antreprenoriatul s-au reunit în septembrie în cadrul DigiCon ‘19 Powered by Marketiu. Evenimentul a avut loc în București. Specialiști în marketing digital, dar și antreprenori cu experiență sau fondatori de start-up-uri s-au întâlnit vineri, 27 septembrie, pentru a se pune la curent cu inovațiile din Marketing și Advertising discutate în cadrul primei ediții a conferinței de Marketing DigiCon.

Evenimentul DigiCon 2019. Cinci speakeri

Line-up-ul evenimentului a constat în cinci speakeri, experți în Digital Marketing și tehnologii disruptive, influenceri și antreprenori. Toți dețin impact semnificativ prin inovațiile și strategiile de creștere pe care le-au aplicat.

Video-urile cu toate prezentările sunt disponibile pe pagina de Facebook DigiCon Marketing Conference. Acestea fiind transmise live la momentul evenimentului.

Evenimentul DigiCon 2019. Revoluția online shopping-ului

Conferința a început cu o sesiune despre revoluția online shopping-ului adusă în România de Lucian Cramba și echipa lui, prin aplicația mobilă Beez.

Obiectivul lor prin aplicație este să îi ajute pe utilizatori să economisească atunci când fac cumpărături online. Aceasta le oferă înapoi la orice comandă făcută prin aplicație. Cel mai greu lucru a fost pentru echipa Beez să îi facă pe oameni să înțeleagă că aceste economisiri, oricât de mici ar părea ele, îți pot aduce valoare puse la un loc.

Evenimentul DigiCon 2019. Strategia de marketing

Despre strategia de marketing au vorbit și organizatorii conferinței. Aceștia au prezentat pașii ce trebuie urmați atunci când construiești o astfel de strategie: de la identificarea portretului clientului ideal și a comportamentului acestuia în online/offline, până la identificarea canalelor de marketing potrivite pentru a comunica mesajul tău acestor persoane, a limbajului ce trebuie folosit și a momentului oportun în care mesajul trebuie livrat.

Evenimentul DigiCon 2019. Blockchain și growth hacking

Unul dintre speakerii invitați a fost Ștefan Gergely. El a vorbit despre blockchain și growth hacking. Este vorba de tehnologii și strategii pe care le-a aplicat cu succes în cadrul companiilor pe care le-a fondat sau în care este partener. Acesta este fondatorul Asociației pentru Tehnologii Avansate (un grup care susține creșterea și adoptarea blockchain-ului în România, din perspectiva educațională și juridică) și al Aurus.io, o companie care construiește o criptomonedă cu 100% acoperire în aur.

Lui Ștefan Gergely i s-a alăturat și Andrei Tiu, fondatorul Marketiu și organizator al DigiCon. Aceasta a susținut o sesiune de discuții deschise cu publicul despre antreprenoriat și marketing.

Evenimentul DigiCon 2019. Problemele din sectorul marketingului

Împreună cu membrii ai publicului, au fost alese un număr de probleme reale de marketing pe care voluntarii le întâmpinau la momentul respectiv, și tot împreună cu publicul în cadrul unei sesiuni interactive și pline de umor s-a încercat a soluționa aceste probleme atât din punct de vedere business, cât și marketing.

Cu ocazia DigiCon 2019, spațiul Amfiteatrului Cervantes din cadrul Hotel Cișmigiu s-a transformat pentru o zi în locul de naștere al unor idei de marketing îndrăznețe.

Unele dintre aceste idei au fost cele împărtășite de Dana Mustățea, Growth Marketing Manager la UiPath. Ea e a vorbit despre importanța review-urilor și despre cum platformele de review-uri au accelerat creșterea companiei în care activează. Și pentru că review-urile nu sunt întotdeauna pozitive, aceasta a recomandat să răspundem întotdeauna unui review negativ, în maxim trei zile.

Evenimentul DigiCon 2019. Influencer marketing

Conferința s-a încheiat în ton pozitiv cu ajutorul Laurei Mușuroaea. Ea a adus publicului câteva informații relevante despre influencer marketing:

  • ce înseamnă și ce calități trebuie să aibă un influencer
  • cum să alegi un creator de conținut potrivit brandului
  • cum să urmărești beneficiile aduse de astfel de campanii

Ziua s-a încheiat apoi cu o sesiune de networking la un pub din Centrul Vechi.

Citește și L&D Awards 2019 premiază cei mai apreciați traineri și coachi din România

 

 

 

Citiți și despre: