Stiri: Finante

Evenimentul „Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020” are loc pe 30 septembrie

15.09.2016

Evenimentul „Fondurile europene și Ajutoarele de Stat 2014-2020”, organizat de BusinessMark va avea loc pe data de 30 septembrie 2016, la Hotel Radisson Blu din București. Conferinţa este organizată în contextul în care fondurile europene și schemele de ajutor de stat reprezintă surse de finanţare esenţiale pentru mediul de afaceri din România, iar creșterea gradului de absorbție este o miză importantă pentru ţara noastră.

„Una dintre principalele constrângeri cu care se confruntă reprezentanţii mediului de afaceri este reprezentată de accesul la finanţare, un aspect esențial în dezvoltarea sectorului privat, generarea de locuri de muncă și creșterea economică. În acest context, autoritățile române și europene depun eforturi susținute pentru încurajarea accesării schemelor de ajutor de stat, absorbției de fonduri europene prin diferite scheme, granturi și programe de creștere a competitivității business-urilor”, au afirmat organizatorii conferinţei.

Evenimentul constituie un prilej de analiză şi dezbatere a situaţiei accesării fondurilor europene și a ajutoarelor de stat, a oportunităţilor şi a perspectivelor pentru perioada 2014-2020, reunind reprezentanţi de marcă din: Guvern și Ministerele de resort, Autorităţile de Management, companii mari şi IMM-uri care au implementat/ implementează proiecte sau doresc să acceseze fonduri europene și ajutoare de stat, experţi, investitori, bănci şi companii de consultanţă.

„În cadrul evenimentului vom discuta despre soluțiile de creștere a ratei de absorbție a finanțărilor europene, despre impedimentele în accesare dar și despre modalități de depășire a lor, soluții viabile de investiție”, au precizat reprezentenţii BusinessMark.

Printre speakerii conferinţei se numără:

Ilie Dan Barna, Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene
Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri
Irina Avram, Director General Adjunct, Direcția Generală Ajutor de Stat, Ministerul Finanțelor Publice
Norica Nicolai, Europarlamentar, Parlamentul European
Claudia Ionescu, Șef Departament Promovare Regională și Investiții, Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov
Cristian Pârvan, Secretar General, Asociația Oamenilor de Afaceri din România
Laurențiu Constantin Rebega, Europarlamentar, Parlamentul European
Bogdan Hossu, Director General, Wise Finance Solutions
Reprezentanți companii

În plus, evenimentul va include și seminarul Oportunităţi de Finanţare pentru Mediul de Afaceri – Fonduri Europene, susținut de Roland Toma, Consultant Fonduri Europene, Wise Finance Solutions.