Stiri: Social

Evenimentul „Noaptea de Sânziene” a ajuns la a patra ediţie

20.06.2015

Asociația Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” celebrează tradițiile din Noaptea de Sânziene printr-un eveniment ce va avea loc marți, 23 iunie, de la ora 19.00, în bulevardul Poligrafiei. Asociate solstițiului de vară, Sânzienele sunt în tradiția populară, zânele vesele ale belșugului, ale cântecului și dansului și trebuie sărbătorite cum se cuvine pentru a nu se transforma în zâne rele.

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, evenimentul „Noaptea de Sânziene” se transformă într-un spațiu fantastic al muzicii, teatrului, baletului reunind totodată expoziții de ii, fotografie, pictură.

“În fiecare an, Asociația Culturală „Patrimoniu pentru viitor” organizează sărbătoarea de Sânziene cu gândul că păstrarea tradițiilor este o condiție importantă pentru a ne dezvolta, respectând rădăcinile și autenticitatea. Am ales „Noaptea de Sânziene” pentru că este una dintre sărbătorile locale legate de multe alte culturi ale lumii, plină de sens, magie și bucurie”, a declarat Georgiana Pogonaru, Președintele Asociației Culturale „Patrimoniu pentru Viitor”.